Fotbal: Nationala Romaniei a urcat pe locul 32 in clasamentul FIFA

Germania, campioana mondiala en-titre, este lider in clasamentul FIFA, dat publicitatii astazi de Federatia Internationala de Fotbal, inaintea tur

Inca o infrangere pentru Cirstea
Halep vs Stephens… sa incununam „regina” la Roland Garros – VIDEO

ZURICH, SWITZERLAND – JUNE 09: Romanian fans cheer ahead of the UEFA EURO 2008 Group C match between Romania and France at Letzigrund Stadion on June 9, 2008 in Zurich, Switzerland. (Photo by Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images)

Germania, campioana mondiala en-titre, este lider in clasamentul FIFA, dat publicitatii astazi de Federatia Internationala de Fotbal, inaintea turneului final din Rusia (14 iunie – 15 iulie), in timp ce Romania a urcat pe locul 32. Tricolorii au urcat doua pozitii dupa victoriile cu Chile (3-2) si cu Finlanda (2-0).
Cea mai buna clasare a tricolorilor anul trecut s-a consemnat in luna ianuarie, pe locul 39, iar cea mai slaba in aprilie si mai, cand Romania a ocupat locul 47. Romania a inceput acest an pe locul 40, in februarie a urcat pe 36, in aprilie a urcat pe 32, iar acum a reusit un nou salt.
Serbia, principala adversara a Romaniei in Liga Natiunilor, ocupa locul 34, Muntenegru se mentine pe 43, iar Lituania a urcat 7 locuri si este pe 126.
In Top 7 nu s-a produs nicio modificare, Germania fiind urmata de Brazilia, Belgia, Portugalia, Argentina, Elvetia si Franta.

O singura echipa din Top 10 nu este calificata la CM 2018, Chile (locul 9). Rusia, echipa tarii gazda, este cel mai slab clasata dintre participante, pe locul 70.
Urmatorul clasament va fi publicat dupa Cupa Mondiala, pe 19 iulie.

COMENTARII

DISQUS: 0