Specialistii dezvaluie: Alimentul pe care trebuie sa-l consumi dimineata pentru a preveni cancerul

Daca mananci zilnic terci, riscul de cancer scade drastic, arata cel mai recent studiu realizat de specialistii de la Universitatea Harvard. Consumul

Motivul pentru care tot mai multi oameni sufera de diabet
Echipaj al Serviciului de Ambulanta Vaslui, atacat cu iatagane, cutite si bate

Daca mananci zilnic terci, riscul de cancer scade drastic, arata cel mai recent studiu realizat de specialistii de la Universitatea Harvard. Consumul regulat de terci de ovaz sau alte cereale integrale precum quinoa, tarate, mei are un efect benefic asupra sanatatii si apara corpul de boli grave, precum cancerul, se arata intr-un studiu realizat de Universitatea Harvard si care a aparut in publicatia Circulation.

Patru portii de cereale integrale consumate pe zi (in care intra aproximativ 70 de grame) au scazut drastic riscul de cancer si alte boli grave, dupa cum explica cercetatorii care au constatat aceasta diferenta in urma rezultatelor obtinute din peste 12 studii realizate pe aceasta tema. Persoanele care au inclus zilnic macar trei portii de cereale integrale pe zi au prezentat un risc mult mai mic de deces prin boli grave, potrivit eva.ro.

Se stia pana acum ca un consum de cereale integrale scade colesterolul, impiedica aparitia diabetului si a bolilor cardiovasculare, insa cercetarea de fata aduce un alt motiv pentru care ar fi bine sa mancam zilnic terci din ovaz sau alte cereale integrale.

Rezultatele studiului arata ca prin consumul zilnic a 70 de grame de cereale integrale pe zi (terci de ovaz, tarate, quinoa) se reduce cu 22% riscul de mortalitate, cu 23% riscul de deces din cauza bolilor de inima si cu 20% riscul de cancer.

Astfel ca cercetatorii recomanda consumul a patru portii de terci de ovaz si alte cereale integrale pe zi in locul produselor care au carbohidrati rafinati. Astfel ca in loc de croissant, covrig, covrigei, biscuiti si orice alte produse de panificatie care contin faina alba rafinata ar fi recomandat sa consumi la micul dejun un terci de ovaz.

COMENTARII

DISQUS: 0