Premiera mondiala! Medicii au reusit sa trateze cancerul de san in stare avansata

O femeie cu cancer de san in forma avansata a fost vindecata complet de o terapie noua prin care medicii au sporit puterea sistemului imunitar pentru

Studiu: Apa minerala poate fi o sursa de calciu fara calorii
Condimentul INTERZIS cardiacilor: Ce patim daca mancam prea mult hrean

O femeie cu cancer de san in forma avansata a fost vindecata complet de o terapie noua prin care medicii au sporit puterea sistemului imunitar pentru ca acesta sa lupte cu tumorile, potrivit descopera.ro, care citeaza The Guardian. Este pentru prima data in istorie cand un pacient in stadiu avansat a fost tratat cu succes printr-o forma de imunoterapie care utilizeaza propriile imunitare ale pacientului pentru a gasi si distruge celulele canceroase care s-au format in corp.

Judy Perkins, inginer din Florida, avea 49 de ani cand a fost selectata pentru noua terapie radicala dupa o serie de runde de chimioterapie care nu au dat rezultate, in incercarea de a opri tumoarea din a se raspandi dinspre sanul drept catre ficat si alte organe. La acel moment, medicii ii dadeau trei ani te trait, informeaza Mediafax. Medicii care au tratat-o la Institutul National de Cancer din Maryland, SUA, sustin ca raspunsul pacientei la tratament a fost „remarcabil”: terapia a distrus celulele canceroase incat ea este sanatoasa de doi ani.

„Conditia mea s-a deteriorat foarte mult inspre sfarsit, iar tumoarea imi apasa pe un nerv, ceea ce inseamna ca imi petreceam timpul incercand sa nu ma misc deloc pentur a nu simti dureri. Renuntasem la lupta”, spune Perkins. „Dupa ce tratamentul mi-a dizolvat cea mai mare parte din tumoare am fost capabila sa ma duc la o drumetie de 60 de kilometri”.

Laszlo Radvanyi, director stiintific in cadrul Institutului de Cercetare pentru Cancer din Ontario, care nu a fost implicat in tratamentul pacientei, spune ca „este un raspuns fara precedent la tratament intr-o forma atat de avansata de cancer de san”. Succesul da sperante milioanelor de oameni din lumea intreaga care sufera de cancer de san si de alte forme precum cancer de ovare si cancer de prostata, care se trateaza foarte greu sau deloc. Cercetatorii planuiesc acum teste clinice la scara larga pentru a analiza cat de eficient ar putea fi tratamentul.

COMENTARII

DISQUS: 0