Piersicile sau fructele longevitatii. 10 beneficii surprinzatoare ale acestor fructe

Pe langa faptul ca sunt niste fructe extrem de gustoase si de zemoase si au un parfum imbietor, piersicile, denumite si fructele longevitatii, au bene

Sarbatorile de iarna: Dulciuri care nu dauneaza sanatatii
Studiu: Apa minerala poate fi o sursa de calciu fara calorii

Pe langa faptul ca sunt niste fructe extrem de gustoase si de zemoase si au un parfum imbietor, piersicile, denumite si fructele longevitatii, au beneficii uimitoare pentru sanatate.

10 beneficii surprinzatoare ale piersicilor

Protejeaza vederea

Piersicile contin o cantitate mare de betacaroten, un antioxidant esential pentru mentinerea sanatatii ochilor. Acesta previne aparitia cataractei si a degenerescentei maculare, boala care in timp duce la orbire.

Previn aparitia obezitatii

Piersicile contin compusi bioactivi ce previn aparitia obezitatii si a bolilor asociate cu aceasta. Ele nu contin grasimi si au foarte putine calorii. Zaharul din aceste fructe este natural si nu are efecte adverse asupra sanatatii. Compusii fenolici ce se gasesc in piersici au proprietati antiinflamatorii, astfel ca prin consumul lor organismul arde mai multe calorii decat contine fructul in sine.

Protejeaza sistemul nervos

Stresul si anxietatea sunt tinute la distanta cu ajutorul magneziului din piersici. Astfel, este mentinut echilibrul sistemului nervos. Vitamina B prezenta in fruct are efecte asemanatoare serotoninei, numita si hormonul fericirii.

Previn aparitia cancerului

Datorita continutului crescut de antioxidanti, piersicile previn multiplicarea celulelor canceroase. Ele protejeaza impotriva aparitiei cancerului la plamani, colon si a cancerelor bucale. Mai mult, ele pot opri cresterea celulelor canceroase de la nivelul sanului, fara a deteriora celulele sanatoase.

Mentin colesterolul in limite normale

Consumul zilnic de piersici tine colesterolul sub control, precum si alte probleme ce duc la aparitia diabetului si a bolilor vasculare.

Ajuta la digestie

Pentru a avea un stomac si un sistem digestiv sanatos nu trebuie sa iti lipseasca piersicile din meniul zilnic. Ele contin multe fibre ce ajuta la echilibrarea tranzitului intestinal si in combaterea unor boli precum constipatia, ulcerul, gastrita sau hemoroizii.

Imbunatatesc aspectul pielii

Vitamina C din piersica tine la distanta radicalii liberi si iti face pielea mai elastica si mai ferma. Potrivit oamenilor de stiinta, zeaxantina si luteina din piersici au efecte anti-inflamatorii asupra deteiorarii celulelor pielii cauzate de razele ultraviolete.

Normalizeaza tensiunea arteriala

Bogata in ptasiu si saraca in sodiu, piersica ajuta la tinerea sub control a tensiunii arteriale. De asemenea, fructul mai contine si magneziu, fosfor, zinc, cupru, mangan, fier si calciu, elemente ce ofera suport globulelor rosii ale sangelui si imbunatatesc sanatatea vasculara.

Benefice in sarcina

Vitaminele si mineralele din piersici sunt benefice in sarcina. Calciul de care fatul are nevoie pentru intarirea oaselor, dintilor si muschilor este oferit de vitamina C. De asemenea te ajuta in absorbtia fierului precum si in prevenirea crampelor si a starii de oboseala.

Reduc inflamatia

Aceste fructe au proprietati antiinflamatoare, antimicrobiene si antioxidante. Vitamina A din piersici ajuta la ameliorarea inflamatiei in cazul gutei si a reumatismului.

COMENTARII

DISQUS: 0