Moduri simple de accelerare a metabolismului

Mananci sanatos si regulat. In plus te tii de sport. Si totusi, simti ca nu slabesti cat ai vrea. Ar fi bine sa mizezi pe accelerarea metabolismului i

Cum iti mentii sanatatea intacta: Beneficiile consumului de banane la micul dejun
Ce trebuie sa stii despre deficitul de vitamine, in sezonul rece

Mananci sanatos si regulat. In plus te tii de sport. Si totusi, simti ca nu slabesti cat ai vrea. Ar fi bine sa mizezi pe accelerarea metabolismului intr-un mod istet ca sa arzi cat mai multe calorii la finalul zilei!  Metabolismul reprezinta toate schimbarile care au loc in corpul uman. Se vorbeste adesea despre rata metabolismului bazal care este masurata in conditii de repaus, post alimentar, temperatura comfortabila, fara efort fizic intens in perioada anterioara si eliminand toti factorii psihici si fizici excitanti. La adultul normal, rata metabolismului bazal este in medie de 70 kcal pe ora. Iata cateva trucuri neasteptate care s-ar putea sa-ti fie de ajutor. Intr-o zi stresanta, accelerarea metabolismului se face cu o portie de ras! Te va relaxa, insa vei arde si calorii! Specialistii spun ca poti arde intre 10 si 40 de calorii daca razi 10 minute! In plus, rasul ajuta psihicul asa ca vei avea o stare de bine.

Ridica-te in picioare pentru accelerarea metabolismului. Cand vorbesti la telefon sau oricand ai ocazia la birou. Vei arde mai multe calorii decat daca stai jos. O persoana de 68 de kilograme arde 72 de calorii intr-o ora, stand jos, si 129 cand sta in picioare! E un mod practic de a-ti accelera arderile, si nici nu trebuie sa faci vreun efort. Doar sa deprinzi acest obicei.

Dormi mai mult. Lipsa somnului poate creste nivelul unui hormon, numit grelina, care provoaca foamea. Tot nesomnul poate scadea nivelul de heptina, hormonul care reduce apetitul. Asa ca accelereaza-ti metabolismul spornd calitatea somnului. Inchide-ti telefonul la masa. Expunerea la radiatiile telefonului poate creste senzatia de foame si poate influenta intr-un mod negativ metabolizarea zaharului in sange. Asa sustine unui studiu realizat de Universitatea Northwestern (Illinois, SUA).

COMENTARII

DISQUS: 0