Super-ARMA din Star Treck devine REALITATE: Raza care DISTRUGE toate echipamentele electronice ale INAMICULUI

Super-ARMA din Star Treck devine REALITATE: Raza care DISTRUGE toate echipamentele electronice ale INAMICULUI

US Air Force a ales racheta cu raza lunga de actiune Joint Aer-Sol fabricata de Lockheed Martin pentru a purta o noua super-arma: o raza pulsatorie capabila sa distruga aparatura electronica si computerele pe o raza de kilometri.

Cercetare IRES: Cata scoala au si unde traiesc votantii lui Ponta, Iohannis, Udrea, Macovei. Compatibilitatile din turul II
„O zi buna pentru Muntenegru, pentru Balcanii de Vest si pentru NATO”

General Maiorul Thomas Massielo, de la Air Force Research Laboratory, arata ca aceasta tehnologie, botezata CHAMP (Counter-electronics High-powered microwave Advanced Missile Project), poate distruge echipamentele electronice prin explozii generate de microunde cu inalta putere.

Aceasta tehnologie, care pare scoasa direct din Star Treck si care poate schimba radical fata razboiului, va fi miniaturizata pentru a permite adaptarea ei la rachetele produse de Lockheed Martin, scrie Flight Global.

Seful echipei de cercetatori Peter Finlay a declarat:

    „Nu am ajuns chiar la nivelul din Star Treck sau Star Wars, insa este vorba de un spectaculos pas tehnologic inainte.”

Cel mai important este ca aceasta arma va putea fi folosita foarte curand. Generalul Massielo explica:

    „Capacitatea este reala… iar tehnologia este accesibila chiar de astazi.”

Potrivit Daily Mail, Boeing a incercat cu succes aceasta tehnologie in timpul unui zbor de o ora, in care a distrus computerele dintr-o intreaga baza militara, intr-un test desfasurat la Poligonul din Utah. Succesul a fost atat de mare incat pana si camera care il inregistra a fost distrusa.

Keith Coleman, seful programului CHAMP de la Boeing, a explicat:

    „In viitorul foarte apropiat, aceasta tehnologie va putea fi folosita pentru a face inutile sistemele electronice si de date, chiar inainte ca primele trupe sau aviatia sa ajunga.”

Exista insa si temeri ca proiectul va genera o emulatie si printre celelalte puteri mondiale, precum Rusia sau China

Trevor Taylor, de la Royal United Services Institute, a declarat pentru Daily Mail:

    „Acum, cand s-a aflat ca Statele Unite au dezvoltat o asemenea tehnologie pana la acest stadiu avansat de productie, ii va determina si pe altii sa actioneze in aceasta directie.”

COMENTARII

DISQUS: