SUA a scos Cuba de pe lista neagra a statelor care sustin terorismul

SUA a scos Cuba de pe lista neagra a statelor care sustin terorismul

Statele Unite ale Americii au retras, vineri, in mod oficial Cuba de pe lista statelor care sustin terorismul, fiind un pas importat spre restaurarea relatiilor diplomatice, scrie Reuters.

Klaus Iohannis reactioneaza dupa votul in cazul Sova: „Parlamentul persevereaza in a obstructiona procesele din justitie”
De ce a fost desfiintat Serviciul de Informatii al Ministerului Justitiei (SIPA) ?

Presedintele Barack Obama a anuntat pe 14 aprilie ca va retrage Cuba de pe lista, ordonand Congresului sa faca o revizuire a statului.

Cuba si SUA au avut patru runde de negocieri la nivel inalt din decembrie si spun ca se apropie pe un acord pentru a redeschide ambasadele. Departamentul de Stat trebuie sa dea Congresului SUA o notificare de 15 zile inainte de deschiderea unei ambasade.

SUA  a introdus in 1982 Cuba pe lista neagra, atunci cand Havana a sprijinit miscarile armate din America Latina. Acest sprijin s-a incheiat dupa prabusirea Uniunii Sovietice in 1991.

In prezent, pe lista statelor care sustin terorismul, SUA mai are Iran, Siria si Sudan.

De asemenea, Barack Obama a facut o vizita la un altar al comunitatii cubaneze din Miami, la Sanctuarul Fecioarei Caritatii.

Unii membri ai comunitatii cubaneze din Miami se opun eforturilor lui Obama de a restabili relatii diplomatice cu natiunea comunista, spunand ca SUA ar trebui sa intensifice embargoul economic si sa ia initiativa pentru a inlatura regimul Castro de la putere.

COMENTARII

DISQUS: