Statele Unite au livrat Ucrainei primele zece vehicule militare Humvee

Statele Unite au livrat Ucrainei primele zece vehicule militare Humvee

Ucraina a primit prima transa de zece vehicule tip Humvee din totalul de 230 pe care Statele Unite urmeaza sa le livreze armatei ucrainene ca parte a unui program de asistenta militara.

Jean-Claude Juncker pledeaza pentru infiintarea unei forte militare a Uniunii Europene
Hans Klemm si sotia sa, Mari, au participat la vernisajul expozitiei Normalitate, ce cuvant brutal! / Normality, Such a Brutal Word!

Cele zece vehicule au fost livrate pe aeroportul Borispol din Kiev de un avion de transport al armatei americane. Ele sunt parte a unui program mai amplu de ajutor militar neletal pe care Statele Unite il vor acorda Ucrainei in contextul conflictului armat din estul secesionist.

Presedintele ucrainean Petro Porosenko a asistat la ceremonia de predare a celor zece vehicule iar apoi a condus unul dintre ele.

Ucraina se asteapta ca armata americana sa livreze 230 de astfel de vehicule militare, a anuntat colonelul Andrii Lisenco. Acum cateva saptamani, un oficial american dezvaluia, sub protectia anonimatului, ca SUA vor livra si drone de tip Raven, utilizate in misiuni de culegere de informatii.

Dintre cele 230 de vehicule Humvee, 30 sunt blindate si vor fi livrate in urmatoarele saptamani, a mai precizat oficialul american.

SUA au trimis deja si alte echipamente neletale Ucrainei pentru a o sprijini in luptele impotriva separatistilor prorusi, precum radare anti-mortiere sau ochelari cu vedere nocturna.

COMENTARII

DISQUS: