SIRIA: A intrat in vigoare un ACORD americano-rus pentru INCETAREA focului

Sambata, la ora 0.00 ora locala a Siriei, a intrat in vigoare o incetare a focului intre regim si rebeli, conform acordului incheiat intre Rusia si Statele Unite, sustinut de ONU, anunta AFP.

Marea Britanie ia in calcul posibilitatea instalarii de rachete nucleare americane pe teritoriul sau
UE planuieste o misiune militara fara precedent in Mediterana. Tinta: traficantii de imigranti

Ultraradicalii gruparii Statului Islamic care au control asupra nord-estului si a estului tarii si jihadistii Frontului Al-Nosra nu sunt insa inclusi in acordul stabilit iar Abu Mohammad al-Jolani, le-a cerut rebelillor aliati sa respinga pactul, pe care l-a catalogat drept ”umilitor”.

Acest armistitiu este primul de acest fel incheiat in razboiul soldat cu 270.000 de morti din martie anul 2011.

Consiliul de Securitate al ONU, a adoptat o rezolutie sprijinind armistitiul cu putin timp inainte de ora prevazuta pentru oprirea luptelor. Emisarul ONU pentru Siria Staffan de Minstura a convocat Guvernul si opozitia la o alta sesiune de negocieri in data de 7 martie, conditia pusa fiind ”incetarea ostilitatilor sa fie la nivel global si accesul umanitar mentinut”.

Dupa cum anunta Observatorul  Sirian pentru Drepturile Omului, avioanele rusesti si cele ale regimului au efectuat 180 de raiduri in regiunea Damasc, asupra provinciilor centrale Homs si Hama si in nordul si vestul provinciei nordice Alep iar in timpul zilei, inainte de incheierea acordului au avut loc bombardamente intense, informeaza AGERPRES.

COMENTARII

DISQUS: 0