Reactia Ambasadei SUA la votul din Senat in cazul Sova

Reactia Ambasadei SUA la votul din Senat in cazul Sova

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti a precizat, miercuri, la scurt timp dupa ce Senatul nu a aprobat ridicarea imunitatii pentru senatorul PSD, Dan Sova, ca imunitatea parlamentara nu trebuie folosita abuziv pentru a evita tragerea la raspundere a unor persoane si ca trebuie sa se permita anchetarea cazurilor de coruptie si aplicarea legii, informeaza Mediafax.

Solutia BOR la criza: sa dam tarii cat mai multe biserici
Samavolnicii

"Nu comentam cu privire la cazuri individuale, dar consideram ca un principiu de baza al democratiei este faptul ca toti oamenii sunt egali in fata legii. Imunitatea parlamentara nu trebuie folosita abuziv pentru a evita tragerea la raspundere a unor persoane.Trebuie sa se permita anchetarea cazurilor de coruptie si aplicarea legii", se arata in raspunsul Ambasadei SUA la Bucuresti.

In mesajul Ambasadei Statelor Unite arata ca reducerea coruptiei este "vitala pentru dezvoltarea si securitatea Romaniei".

Potrivit anuntului oficial facut in plen in urma numaratorii voturilor, ca urmare a faptului ca nu a fost intrunit votul majoritatii senatorilor, Senatul nu incuviinteaza arestarea preventiva a lui Dan Sova. Numarul total al senatorilor este de 168, majoritatea fiind, astfel, de 85 de parlamentari.Din cele 151 de vorturi exprimate in cazul solicitarii vizandu-l pe Dan Sova, au fost inregistrate 79 de optiuni "pentru", 67 "contra", iar cinci voturi au fost anulate.

COMENTARII

DISQUS: