Oficial NATO: Republica Moldova, Ucraina si Georgia ar trebui sa primeasca mai mult sprijin din partea noastra

Oficial NATO: Republica Moldova, Ucraina si Georgia ar trebui sa primeasca mai mult sprijin din partea noastra

Reprezentantul special NATO pentru Cauzaz si Asia Centrala, James Appathura (foto), considera ca Georgia, Republica Moldova si Ucraina ar trebui sa primeasca mai mult sprijin din partea NATO, informeaza Mediafax.

REZULTATE OFICIALE: Victor Ponta 40,33%, Klaus Iohannis 30,44%, dupa centralizarea a 98,30 % din procesele verbale
SUA vrea sa ii inarmeze pe rebelii sirieni care lupta impotriva ISIS

James Appathurai a vorbit despre problemele cu care se confrunta aceste tari in cadrul unei sesiuni online gazduita de Consiliul Atlantic din Georgia.

"Impartasim viziunea ca tari precum Georgia, dar si Ucraina si Republica Moldova se confrunta cu o presiune din partea Rusiei de a-si schimba cursul politic si de a intra mai mult pe orbita Moscovei. Si credem, de asemenea, ca toate aceste trei tari merita mai mult sprijin pentru dezvoltarea capacitatilor lor de aparare. As spune ca dintre toate trei, Georgia primeste de departe cel mai mare sprijin in construirea capacitatii de aparare din partea NATO si profita de acesta", a declarat el.

Reprezentantul a subliniat faptul ca NATO va fi mai prezent in Georgia, aducand in discutie si sprijinul tarilor individuale. Acesta a mai adaugat ca operatiunile din Marea Neagra vor continua.

“Un exercitiu NATO, deschis partenerilor, va fi organizat in Georgia in aceasta vara. Acesta nu va reprezenta nicio amenintare fata de niciun stat, ci va ilustra clar profunzimea cooperarii noastre", a spus James Appathurai.

COMENTARII

DISQUS: