OBAMA trage semnalul de ALARMA: „Atitudinea Rusiei in Ucraina este din ce in ce mai AGRESIVA”

OBAMA trage semnalul de ALARMA: „Atitudinea Rusiei in Ucraina este din ce in ce mai AGRESIVA”

Presedintele american Barack Obama a avut o intrevedere, marti, cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Unul dintre subiectele abordate a fost criza din Ucraina.

Preferatii
Ce le promite Hillary Clinton americanilor. Planul a fost dezvaluit

Barack Obama s-a aratat ingrijorat de atitudinea “din ce in ce mai agresiva” a Rusiei in estul Ucrainiei, informeaza Agerpres, citand AFP. Kievul si tarile occidentale acuza Rusia ca inarmeaza rebelii prorusi si ca ar fi desfasurat trupe in estul Ucrainiei. Chiar si in acest context, Moscova a negat cu vehementa orice implicare in zona de conflict din Ucraina. De la inceputul conflictului, din aprilie 2014, au murit 6.400 de oameni.

“Am avut ocazia sa discutam despre situatia din Ucraina si atitudinea din ce in ce mai agresiva adoptata de Rusia”, a spus Obama dupa intalnirea cu secretarul general al NATO. De asemenea, Barack Obama si Jens Stoltenberg au cerut tuturor partilor implicate sa respecte acordurile de la Minsk pentru a pune capat conflictului armat dintre Kiev si separatistii prorusi. Desi acest acord a fost incheiat in februarie, luptele nu au incetat in estul separatist. Imprejurimile aeroportului din Donetk, care se afla din luna ianuarie sub controlul rebelilor dupa luni de lupte grele, raman in continuare unul dintre punctele fierbinti ale conflictului.

COMENTARII

DISQUS: