Metehne

Ziua internationala a astronomiei s-a bucurat de o recunoastere oficiala din partea dlui Marko Bela: „Romania pierde zilnic sume astronomice din lipsa drumurilor“. Sumele astronomice se vor dezvolta in continuare intrucat singura autostrada din acest an (Comarnic-Brasov) tocmai a disparut prin plecarea firmei Vinci in Macedonia. Dupa un asemenea esec, ministrul Berceanu

REZULTATE FINALE PROVIZORII: Victor Ponta – 40,44%, Klaus Iohannis – 30,37%. Prezenta la vot a fost de 53,17%
GHEORGHE NICHITA-GROPARUL IASILOR

ar fi trebuit sa demisioneze si sa-si cate de drum – atat cat mai exista. Dl Boc a incercat sa explice situatia recurgand la specificul national: „lucram cu romani, care au metehnele lor“.

Multa lume s-a suparat desi, sincer vorbind, impartasim intru totul frustrarea premierului: si noi lucram cu guvernanti romani care au metehnele lor – semnalate si de dl Victor Ponta, printul mostenitor al PSD: „daca am fi in locul lui Boc, Berceanu si Videanu, sper ca am fura mai putin“. Speranta desarta – de cand Curtea Constitutionala ne-a „obstaculat“ (vorba dlui Nastase) privirea asupra declaratiilor de avere care ne-ar fi permis sa le comparam – motivand ca a ucis-o pe ANI in legitima aparare a dreptului averilor la viata privata. Intr-adevar, viata privata de libertatea de a nu da socoteala nimanui nu mai e viata: publicarea declaratiilor de avere provoca diverse comentarii din partea cititorilor. Spre exemplu, despre unii demnitari nici n-ar fi banuit, dupa vorba, dupa port, ca sunt mari colectionari de tablouri ori de case, terenuri si masini.

I-ar fi crezut, poate, simpli bugetari, cu doua case si trei masini. In fond, bogatasii aia din Dallas stateau toti intr-o singura vila (groaznic!), aveau cate o singura masina si purtau niste palarii desuete. Ei bine, surpriza de a afla ca bugetarul ce privesti are averi ca-n povesti restabilea oarecum dimensiunile reale ale coruptiei nationale facandu-te sa intelegi ca autostrazile s-au ridicat pe verticala in diverse palate, sedii de firme si alti zgarie-ochi. Oricum, nici Constitutia si nici CC n-au reusit sa ne distraga atentia de la robotul medical nefolosit cumparat de SRI doar pentru a-i face placere dnei Geoana si nici de la legendara soacra a dlui Geoana care a facut revolutie la genunchi (conform unui certificat medical fals) pentru a figura in procesul Voicu. Cerc inchis. Dara cercu-nchis afara, inauntru se desteapta: dl Nastase ne-a prezentat criza economica dintr-o perspectiva paricopitata: „noi suntem o vaca careia nu-i mai dam de mancare“. N-am inteles cacofonia: „noi“ este pluralul majestatii sau pluralul modestiei?

Scris de Tia Serbanescu

 

SUrsa: Curentul

 

COMENTARII

DISQUS: 0