Klaus Iohannis va face marti si miercuri o vizita oficiala in Republica Moldova

Klaus Iohannis va face marti si miercuri o vizita oficiala in Republica Moldova

Presedintele Klaus Iohannis va efectua marti si miercuri o vizita oficiala in Republica Moldova, in cadrul careia va avea intalniri cu omologul sau, Nicolae Timofti, cu premierul moldovean, Chiril Gaburici, cu presedintele Parlamentului moldovean, Andrian Candu, si cu liderii ai partidelor, informeaza Administratia Prezidentiala.

Ambasadorul SUA la ONU: Iranul a efectuat un test cu o racheta care poate transporta incarcatura nucleara
„O zi buna pentru Muntenegru, pentru Balcanii de Vest si pentru NATO”

Inainte de plecarea la Chisinau, seful statului va sustine in jurul orei 14.00 o declaratie de presa pe Aeroportul International "Henri Coanda", se arata in comunicatul transmis de Presdintie.

La Chisinau, presedintele Iohannis va avea marti convorbiri tete-a-tete cu omologul sau moldovean si cu participarea celor doua delegatii la resedinta de stat. Ulterior, cei doi sefi de stat vor sustine o declaratie de presa. De asemenea, presedintele Republicii Moldova va oferi un dineu oficial in onoarea presedintelui roman la Combinatul de vinuri "Cricova".

Tot in cursul zilei de marti, Klaus Iohannis va avea convorbiri cu premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici.

Miercuri, seful statului va avea intrevederi cu presedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, presedintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Marian Lupu, presedintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, si convorbiri cu presedintele Parlamentului moldovean, Andrian Candu.

El va participa si la ceremonia depunerii coroanei de flori la monumentul "Stefan cel Mare si Sfant" si va vizita Universitatea de Stat din Moldova, unde va sustine o alocutiune in fata studentilor.

Dupa vizita in Republica Moldova, Klaus Iohannis va efectua o vizita in Germania.

COMENTARII

DISQUS: