Klaus Iohannis, la Chisinau: Ati impresionat Europa. Romania e alaturi de voi

Klaus Iohannis, la Chisinau: Ati impresionat Europa. Romania e alaturi de voi

Aflat in vizita oficiala la Chisinau, presedintele Klaus Iohannis a tinut un discurs in care a incurajat Moldova in procesul de aderare la Uniunea Europeana, afirmand ca pentru Romania, drumul Moldovei spre Europa este „un obiectiv fundamental”.

MOBILIZARE FARA PRECEDENT a moldovenilor din diaspora pentru ALEGERILE prezidentiale. Fac MII de kilometri CA SA VOTEZE
Trupe romane, portugheze si olandeze se antreneaza in operatiuni de abordare, in cadrul Standing NATO Maritime Group1

"Vreau sa va asigur ca Romania va sta alaturi de voi in tot acest efort de europenizare. Sunt convins ca, intr-un orizont de timp rezonabil, Prutul va ramane doar o granita geografica, iar Republica Moldova va fi un membru serios si important al UE. In acest fel, partea Europei se va mai muta un pas, asa cum a facut-o in 2013, 2007 si in 2004", a declarat presedintele Klaus Iohannis, la Chisinau, in cadrul unei alocutiuni sustinute la Universitatea de Stat din Republica Moldova.

Si in a doua zi a vizitei sale la Chisinau, Klaus Iohannis a transmis "un mesaj de incurajare si felicitare" Republicii Moldova in parcursul european la care s-a angajat.

„Ati facut lucruri mari in ultimii ani. Ati impresionat Europa prin determinare. Sunt convins ca anii care vin aduc noi succese, a spus presedintele, care a remintit de parcursul Romaniei catre Uniunea Europeana. "14 ani reprezinta un drum lung. Asteptarea a insemnat depasirea propriilor bariere: in administratie, in justitie, in raporturile cetateanului cu statul", a declarat Iohannis.

„Pentru noi, drumul dvs pe calea europeana reprezinta un obiectiv fundamental. Subliniez angajamentul meu ferm de sustinere a acestor demersuri (…) Vreau sa va asigur ca Romania va sta alaturi de voi in tot acest efort de europenizare. Sunt convins ca, intr-un orizont de timp rezonabil,  Prutul va ramane doar o granita geografica, iar Republica Moldova va fi un membru serios si important al UE. In acest fel, partea Europei se va mai muta un pas, asa cum a facut-o in 2013, 2007 si in 2004, a mai declarat presedintele.

COMENTARII

DISQUS: