Klaus Iohannis, la Berlin: Romania, interesata de atragerea investitorilor germani. Angela Merkel: Am discutat despre consolidarea statului de drept

Klaus Iohannis, la Berlin: Romania, interesata de atragerea investitorilor germani. Angela Merkel: Am discutat despre consolidarea statului de drept

Presedintele Klaus Iohannis si cancelarul german Angela Merkel au sustinut o conferinta de presa comuna in cadrul careia au prezentat concluziile discutiilor pe care le-au purtat la Berlin.

Secretarul general adjunct al NATO, vizita in Romania si Polonia
Obama: Schimbarile climatice ameninta siguranta nationala a SUA

Seful statului roman s-a declarat foarte multumit de discutiile purtate, care s-au referit, printre altele, la evolutia relatiilor bilaterale din punct de vedere economic, cultural si politic.

„Multumesc pentru invitatie si pentru primirea frumosa. Sunt foarte multumit de discutiile purtate. Am trecut in revista evolutia relatiilor bilaterale din punct de vedere economic, cvultural si politic. (…) Am apreciat prezenta in Romania a unor investitori importanti si am afirmat deschiderea si interesul pentru atragerea unui numar tot mai mare de companii germane. Am evocat in cadrul intrevederii diversitatea oportunitatilor de cooperare sectoriale. Avem un interes ca Germania sa ne fie partener in idetificarea acelor nise de dezvoltare care pot genera aventaje competititve. Am subliniat importanta puntii de legatura creata de comnitatile germane din Romania si cele romane din Germania.”, a declarat Klaus Iohannis.

De partea sa, cancelarul german a subliniat faptul ca intre Romania si Germania exista un parteneriat comercial foarte strans.

”Noi suntem paretenri comerciali foarte stransi. Am vorbit despre consolidarea statului de drept, despre combaterea coruptie. Comisia a constat ca exista progrese si ca Romania va contonua pe acest drum.  Am vorbit despre cateva probleme economice: folosirea fiondurilore europene. A fost o discutie intersanta, de preietnie. Ne vom vedea la Consiliile europene periodic”, a precizat cancelarul german.

In cadrul intalnirii dintre cei doi oficiali s-a discutat si despre situatia din estul Ucrainei, Klaus Iohannis reafirmand sustinerea Romaniei pentru respectarea suveranitatii, independentei si integritatii teritoriale a Ucrainei.

COMENTARII

DISQUS: