Klaus Iohannis, dupa intalnirea cu omologul sau de la Chisinau: Ii asigur pe cetatenii moldoveni ca Romania va sprijini Moldova pe drumul sau european

Klaus Iohannis, dupa intalnirea cu omologul sau de la Chisinau: Ii asigur pe cetatenii moldoveni ca Romania va sprijini Moldova pe drumul sau european

Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti, dupa o intalnire avuta cu omologul sau moldovean, Nicolae Timofti, ca Romania va sprijini Republica Moldova in parcursul sau european care, in opinia sa, reprezinta garantia unui viitor prosper al cetatenilor.

Anuntul NATO in privinta Romaniei: Are legatura cu baza de la Deveselu
Super Saturday in SUA: Cinci state voteaza pentru nominalizarea la prezidentiale

„Exista asteptari si sperante mari privind Republica Moldova in consens cu votul exprimat in 2014. Vreau sa ii asigur pe cetatenii moldoveni ca Romania va face tot ce este posibil pentru a sprijini Moldova pe drumul sau european si democratic. Urmeaza sa am o intalnire cu premierul, in care voi transmite aceleasi mesaje de sustinere in directia consolidarii parcursului european si a aprofundarii reformelor interne”, a declarat seful statului.

”Am discutat cu domnul presedinte depre beneficiile incontestabile ale integrarii europene. Doar acest lucru reprezinta o garantie a unui viitor prosper al cetatenilor. Am fost de acord ca proritatile care apropie Republica Moldova de acest moment tin de aprofundarea reformelor in economie, sistemul judiciar, lupta impotriva coruptiei. Avem incredere in capacitatea elitei politice a Republicii Moldova de a gestiona sarcina guvernarii”, a mai precizat Klaus Iohannis.

De asemenea, presedintele Romaniei a mai mentionat ca in cadrul intalnirii cu omologul sau de peste Prut a fost abordata si situatia de securitate de la granitia cu Ucraina.

”Vedem Romania drept o ancora de stabilitate in regiune si un partener solid al statelor din regiune in calea lor spre Europa. Speram ca catatenii Republici Moldfova sa vada in Romania un partener de incredere si de lunga durata”, a mai declarat Iohannis.

COMENTARII

DISQUS: