Klaus Iohannis despre votul senatorilor in cazul Dan Sova: Parlamentul a blocat din nou o cerere a justitiei. Nimeni nu este mai presus de lege

Klaus Iohannis despre votul senatorilor in cazul Dan Sova: Parlamentul a blocat din nou o cerere a justitiei. Nimeni nu este mai presus de lege

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis a reactionat la deciza Senatului de a nu-l aresta preventiv pe senatorul Dan Sova intr-o postare pagina personala de facebook.

George Friedman, fondatorul Stratfor, despre cum se poate apara Romania de amenintarea Rusiei: „Gazele de sist sunt arma care poate fi folosita pentru a evita razboiul”
Dusmanul lui Vladimir Putin: „Doamna de Fier“ a Lituaniei este criticul neobosit al Rusiei

Astfel, presedintele Romaniei acuza Parlamentul pentru ca a blocat din nou o cerere a justitiei. El a tinut sa mentioneze si ca nimeni nu are dreptul sa fie mai presus de lege, indiferent daca este deputat, senator sau ministru.

"In calitate de garant al respectarii Constitutiei si principiilor statului de drept, nu pot sa trec cu vederea faptul ca astazi Parlamentul a blocat din nou o cerere a justitiei. Intr-un stat de drept nimeni nu este mai presus de lege. Calitatea de deputat, senator sau ministru nu ar trebui sa confere nimanui imunitate in fata justitiei.Parlamentul nu se poate erija in instanta. Justitia este singura in masura sa-si spuna cuvantul, pornind, desigur, de la prezumtia de nevinovatie" a scris Iohannis pe site-ul de socializare.

Presedintele a mai adaugat si ca numai un Parlament cu principii va fi in stare sa recapete increderea cetatenilor.

"Numai un Parlament cu principii ferme in ceea ce priveste integritatea, capabil sa raspunda prompt si corect la cererile justitiei, poate recapata increderea cetatenilor", a mai scris presedintele.

COMENTARII

DISQUS: