Klaus Iohannis condamna atacurile de la Copenhaga: Romania isi reafirma sprijinul fata de lupta impotriva terorismului

Klaus Iohannis condamna atacurile de la Copenhaga: Romania isi reafirma sprijinul fata de lupta impotriva terorismului

Presedintele Klaus Iohannis reactioneaza dupa atacurile din capitala daneza. Seful statului condamna cu fermitate atacurile teroriste de la Copenhaga, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Autogoluri
Turneul lui Michelle Obama pentru educatia fetelor: prima doamna a SUA a luat ceaiul cu Printul Harry si s-a intalnit cu David Cameron

”Actiunile teroriste au inceput la un centru cultural, in cursul unei dezbateri privind islamismul si libertatea de expresie, si au continuat in apropierea unei sinagogi din centrul capitalei daneze. Dupa atentatele din luna ianuarie, de la Paris, sunt vizate din nou libertatea de expresie si diferentele religioase. Romania isi reafirma sprijinul fata de lupta impotriva terorismului si fata de masurile europene de combatere si descurajare a oricaror tentative de terorism”, se arata in comunicatul citat.

”In acelasi timp, toleranta fata de credintele religioase ale popoarelor trebuie sa fie respectata si cultivata atat in presa cat si in discursurile publice”, mai transmite Presedintia.

Doua atacuri armate au avut loc in ultimele ore in capitala daneza. Sambata dupa-amiaza, doua persoane au deschis focul asupra centrului cultural Krudttønden din cartierul Østerbro, la Copenhaga, unde se desfasura o dezbatere despre arta, blasfemie si libertatea de exprimare. Un al doilea atac a avut loc in timpul noptii de sambata spre duminica. Un barbat inarmat a deschis focul in apropierea sinagogii de pe strada Krystalgade, la aproximativ cinci kilometri de scena primului atac armat.

COMENTARII

DISQUS: