Guvernul are probleme cu plata salariilor si pensiilor. Cheltuielile sunt mai mari, bugetul a scazut

In timp ce salariile si pensiile au crescut, bugetul alocat platii acestora este mai mic. De unde vor veni banii pentru plata acestora, nu se stie. Pr

ICCJ: Alina Bica, Dorin si Alin Cocos raman in arest preventiv in dosarul ”Bica 2”. Adriean Videanu, in continuare sub control judiciar
Seful Pentagonului confirma uciderea numarului doi al Statului Islamic in Siria

In timp ce salariile si pensiile au crescut, bugetul alocat platii acestora este mai mic. De unde vor veni banii pentru plata acestora, nu se stie. Probabil ca PSD-ALDE vor mai lua de la investitii si putinul acela care a ramas, opineaza economistul Ionut Dumitru.

Guvernul are o mare problema cu plata salariilor si pensiilor, caci majorarea acestora nu a fost inclusa in bugetul pe 2018, a explicat pentru Ziare.com Ionut Dumitru, economist-sef al Raiffeisen Bank Romania si presedinte al Consiliului Fiscal.

Potrivit lui Dumitru, Guvernul nu mai are bani sa acopere toate cheltuielile, iar la rectificarea bugetara de la finalul lunii iulie ar trebui alocate cel putin patru miliarde de lei caci salariile au crescut in primele cinci luni din acest an cu peste 20% in timp ce bugetul alocat pentru plata acestora a fost mult mai mic.

Aceeasi situatie se regaseste si la cheltuielile cu pensiile: au crescut cu 10%, iar bugetul alocat este mai mic, arata sursa citata.

Nu doar salariile si pensiile reprezinta o problema la capitolul cheltuieli: nici la bunuri si servicii si dobanzi bugetul alocat anul acesta nu acopera sumele cheltuite, mai explica Ionut Dumitru.

De unde se vor lua bani? Daca pana acum, la rectificarile bugetare anterioare, se luau bani de la investitii, acum acest lucru nu prea mai este posibil, afirma Ionut Dumitru. Asta pentru ca si la acest capitol stam foarte prost, sustine economistul.

COMENTARII

DISQUS: 0