Francois Hollande si Angela Merkel cer aplicarea integrala a acordurilor de la Minsk

Francois Hollande si Angela Merkel cer aplicarea integrala a acordurilor de la Minsk

Presedintele francez Francois Hollande si cancelarul german Angela Merkel cer aplicarea integrala a acordurilor semnate la Minsk pentru a pune capat ostilitatilor in estul ucrainei.

Ireparabile
Ucraina se pregateste de razboi: Trimite rachete la granita cu Transnistria

Suntem mai convinsi ca oricand ca acordurile de la Minsk trebuie sa se aplice. Toate acordurile de la Minsk, nimic altceva in afara de acordurile de la Minsk', a declarat presedintele francez, potrivit Agerpres.

„Armistitiile au fost incalcate de mai multe ori, ele trebuie ca acum sa fie respectate integral pe toata linia frontului', a adaugat el. 'Obiectivul este ca angajamentele de la Minsk sa fie acum aplicate si traduse in practica”, a spus la randul ei Angela Merkel, desi implementarea acordurilor este dificila. Trebuie facut 'tot ce este necesar pentru ca baia de sange sa ia sfarsit', a subliniat ea.

Cancelarul german a mai afirmat ca adoptarea de noi sanctiuni impotriva Rusiei constituie o optiune daca acordurile de la Minsk continua sa fie incalcate.

„Nu am mers la Minsk sa impunem sanctiuni. Am mers sa facem pace, care este un proces lung si dificil. Dar este important sa facem tot posibilul”, a spus Angela Merkel. Totusi, Uniunea Europeana 'ar putea ridica problema sanctiunilor' daca va fi necesar, a subliniat ea.

„Vom continua in cadrul formatului Normandia (Franta, Germania, Ucraina si Rusia) sa lucram la aplicarea efectiva' a acordurilor de la Minsk, a declarat François Hollande.

Sefii diplomatiilor franceza, germana, ucraineana si rusa se vor reuni marti la Paris, la solicitarea sefilor de stat si de guvern din tarile lor, a anuntat la randul sau ministrul francez de externe, Laurent Fabius.

COMENTARII

DISQUS: