Document incendiar! Ce premier ar fi lucrat pe GRATIS cât a fost în fruntea Guvernului României

Dezvăluire incendiară! Un premier al României nu a primit salariu cât a fost în fruntea statului. Bugetul.ro vă prezintă, miercuri, un document în exc

John Kerry in vizita oficiala la Moscova
SUA atrage atentia asupra unor eventuale amenintari teroriste cu ocazia Zilei Independentei

Dezvăluire incendiară! Un premier al României nu a primit salariu cât a fost în fruntea statului. Bugetul.ro vă prezintă, miercuri, un document în exclusivitate, prin care se arată faptul că unul dintre prim-miniștrii României nu ar fi fost plătit pe durata mandatului său.

Bugetul.ro a intrat în posesia unor stenograme aflate la Arhivele Naționale, din procesul intentat Mareșalului Ion Antonescu, fost conducător al statului și premier al României, în perioada 4 septembrie 1940 – 23 august 1944.

În urma unui proces regizat, ce s-a desfășurat între 6 și 17 mai 1946, Antonescu a fost condamnat la moarte și executat la 1 iunie în același an.

La ședința din 8 mai 1946, fostul prim-ministru l-a întrebat pe martorul Ovidiu Vlădescu, fost secretar general al Președinției Consiliului de Miniștri, dacă a încasat „leafă” în calitatea sa de conducător al statului.

Martorul a răspuns că Ion Antonescu nu a primit niciun ban pentru funcția pe care a avut-o la vremea respectivă.

Președintele Tribunalului Poporului, cel care a ținut ședința de judecată, nu a infirmat acest lucru, precizând că „Întrebarea nu este concludentă. Nu vi se aduc astfel de acuzații”.

COMENTARII

DISQUS: 0