CEx al PSD a validat toate candidaturile. Codrin Stefanescu e nemultumit ca Plesoianu si altii nu pot fi vicepresedinti

Comitetul Executiv al PSD s-a reunit, vineri, pentru a stabili cine poate candida la functiile din partid scoase "la concurs" de Liviu Dragnea la cong

Oameni de zapada
Astazi, la 54 de ani de la data inchiderii granitei dintre Berlinul de Est si cel de Vest, o parte din Zidul Berlinului ajunge la U.S. Diplomacy Center

Comitetul Executiv al PSD s-a reunit, vineri, pentru a stabili cine poate candida la functiile din partid scoase „la concurs” de Liviu Dragnea la congresul de sambata. Liderul PSD sta insa linistit, pentru ca functia de presedinte al partidului nu este pusa in discutie de aceasta data.

In schimb, Nicolae Banicioiu se va lupta pentru postul de presedinte executiv cu Ecaterina Andronescu si Viorica Dancila, premierul avand sprijinul asumat public de Liviu Dragnea, dar si de organizatia PSD Bucuresti.

Pentru functia de secretar general si-au depus candidatura Marian Neascu si Codrin Stefanescu, ultimul neavand insa sustinere in partid, iar cele 16 titluri de vicepresedinti sunt disputate de nume mai mult sau mai putin cunoscute in spatiul public.

La finalul sedintei, Liviu Dragnea a anuntat ca au fost acceptate toate candidaturile, chiar si cele incomplet formalizate, urmand ca functiile sa fie ocupate de cei care obtin mai multe voturi la congresul de maine.

De asemenea, Niculae Badalau, care a intrat in dizgratie dupa ce a trimis conducerii o scrisoare critica la finalul guvernarii Tudose, va primi functia de presedinte al Consiliului National, la propunerea lui Liviu Dragnea, dupa cum a anuntat chiar liderul PSD.

Desi candideaza cu cele mai mari sanse la functia de presedinte executiv, Viorica Dancila a refuzat cu indarjire sa dea ochii cu presa si sa faca declaratii publice pe aceasta tema, atat inainte, cat si dupa sedinta CEx.

Codrin Stefanescu a fost multumit ca poate candida, desi nu indeplinea conditiile cerute, dar nemultumit ca alti apropiati de-ai sai, precum Liviu Plesoianu sau Serban Nicolae, nu se pot inscrie in competitia pentru o functie de vicepresedinte.

COMENTARII

DISQUS: 0