Bicameristii

Bicameristii

Dupa ce dl. Basescu a tras un foc de avertisment anuntand un nou referendum (inutil) pe tema parlamentului unicameral – ca sa arate ca opozitia moare dar nu se preda – USL a declarat raspicat ca nu aplica unicameralul.

Negocierile de la Viena in domeniul nuclear dintre Iran si marile puteri se vor defasura pana vineri
Turneul lui Michelle Obama pentru educatia fetelor: prima doamna a SUA a luat ceaiul cu Printul Harry si s-a intalnit cu David Cameron

Votati degeaba, ca noi decidem in Parlament. Asa incat singura care poate sanctiona Constitutia abuziva a lui Crin este CCR constatand ca decizia sa de validare a referendumului din 2009 e calcata in picioare de USL – care nu ia in considerare decat propriile referendumuri. Ce-i drept, referendumurile USL sunt foarte comode pentru ca nu trebuie sa le votezi.
Si dl. Kelemen Hunor „sustine bicameralismul”. Si bicarierismul. Speriati de parada politica a dlui Basescu, bicameristii USL au decis sa nu dea curs provocarii. Crin a zis ca nu comenteaza „elucubratiile” dlui Basescu iar dl. Ponta a vorbit ca o gospodina aferata: „e un nou scandal, trebuie sa mai si muncim”. Vorba ceea: noi muncim, nu gandim! Premierul insusi a mustrat cativa ministri care muncesc si vorbesc dar nu gandesc.
Pe ministrul Culturii Daniel Barbu, care s-a trezit zicand ca dna Merkel „e prost informata” cand vorbeste despre statul de drept si coruptia din Romania, l-a sfatuit „sa nu mai faca pe analistul” avertizandu-l ca la ICR „situatia nu merge cum ne-am dorit”. Dar cine-i de vina ca au pus un politruc depasit ca Marga si au distrus o institutie de varf? Ministrul Chitoiu a fost si el admonestat fiindca OUG cu taxa „pe obrazul gros” (85% din salariile compensatorii nerusinate ale celor din comisiile incluse in ASF) aparuta in M.O ataca toti disponibilizatii. „Vreau sa dati afara functionarii care se cred mai destepti decat guvernul” a zis dl. Ponta. Si daca greseala ii apartine? Ce face, se da afara? Oricum e cam pe dinafara. Dovada, CFR Marfa unde in toiul privatizarii ratate guvernul a sters datorii de 125 mil. lei si a acordat garantii de 195 mil lei catre GFR, unul din cei doi investitori ramasi in cursa. Adica-i dam lui Gruia Stoica bani de la stat ca sa cumpere de la stat? Dar cine e Gruia asta? E Gruia lui Novac?
Numit „fierarul milionar”, Gruia are (zice Vadim) 900.000 de euro in Cipru si e calificat in „fiare vechi cumpar” – ceea ce a trezit increderea ruginitului Fenechiu si invidia lui Vanghelie: „poate daca ma duceam la scoala la timpul potrivit, acum ii bateam pe toti, in toate felurile; daca eram atent, acum eram in alta parte”. Ei, lasa ca-i mai bine la primarie decat la puscarie sau la capsuni in Spania. Poate ca nu e in alta parte, dar e cam intr-o parte.

Tia Serbanescu

COMENTARII

DISQUS: