Armata SUA extinde operatiunea Atlantic Resolve in Romania si Bulgaria de la finalul lunii martie

Armata SUA extinde operatiunea Atlantic Resolve in Romania si Bulgaria de la finalul lunii martie

Operatiunea militara americana Atlantic Resolve va fi extinsa in Romania si Bulgaria de la finalul lunii martie, pe fondul cresterii tensiunilor in regiune, a anuntat comandantul fortelor militare ale SUA in Europa, generalul Ben Hodges, potrivit armytimes.com.

Oficial NATO: Republica Moldova, Ucraina si Georgia ar trebui sa primeasca mai mult sprijin din partea noastra
O idee pentru Romania. Confiscarea averilor de la marii infractori: cum fac americanii!

Operatiunea Atlantic Resolve a fost lansata in aprilie anul trecut in tarile baltice si Polonia, reprezentand o modalitate de a demonstra angajamentul NATO in contextul in care regiunea se confrunta cu noi provocari privind securitatea.

Includerea Romaniei si a Bulgariei in aceasta operatiune se traduce si prin crestere de la 900, in prezent, la 1.900 a numarului de militari ce participa la exercitiile militare Atlantic Resolve.

In ultimele 11 luni, Rusia a anexat peninsula Crimeea si a sprijinit rebelii separatisti din estul Ucrainei, la numai cateva sute de kilometri de granitele NATO.

Acordul de incetare a focului semnat recent la Minsk nu a fost respectat, fortele guvernamentale ucrainene si rebelii separatisti prorusi acuzandu-se reciproc de incalcarea intelegerii.

"Ceea ce trebuie sa se intample este ca Moscova sa respecte acordul la care a subscris si sa retraga armamentul greu si fortele ruse din estul Ucrainei, dar si sa respecte suveranitatea teritoriala a Ucrainei. SUA vor continua sa dea noi asigurari aliatilor nostri si partenerilor NATO prin exercitii continue si patrulare aeriana in zona Marii Negre'', a declarat recent secretarul pentru presa al Pentagonului, amiralul John Kirby.

SUA dispun de 29.000 de soldati stationati in permanenta in Germania, Italia si Belgia, insa Washingtonul a majorat numarul soldatilor desfasurati temporar in regiune pentru a transmite un semnal Rusiei si partenerilor din cadrul NATO.

COMENTARII

DISQUS: