Alegeri SUA. ”Super tuesday”-marti se stabilesc candidatii la presedintia SUA

Procesul de alegere a presedintelui american a fost prezentat luni la Ambasada SUA la Bucuresti de Walker Frahm, bursier Fulbright si absolvent al Universitatii Yale. Walker Frahm a prezentat cele patru etape pentru alegerea presedintelui SUA,

Lauda pentru Romania, de la ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti: „Pasii facuti (…) sunt in directia buna”
Aproape 6.000 de marinari romani au ajuns anul trecut in SUA

prima fiind alegerile primare, care se desfasoara in perioada februarie – iunie, marti urmand sa aiba loc 'Super Tuesday' – zi in care se va stabili cati candidati vor ramane in cursa prezidentiala. Ulterior, vor fi nominalizati candidatii la conventiile nationale, va fi organizata alegerea generala care se desfasoara simultan in fiecare stat in luna noiembrie, iar la final alegerea presedintelui de catre electori.

Marko Rubio si Hillary Clinton, cele mai multe anunturi de sprijin

Potrivit lui Frahm, Marko Rubio si Hillary Clinton au cele mai multe anunturi de sprijin in ultimele doua saptamani, in timp ce pentru Donald Trump niciun politician nu si-a anuntat sustinerea. De asemenea, Frahm a indicat ca piata de pariuri ii da castigatori ai bataliei in partide pe Donald Trump si Hillary Clinton. 'Cred ca este mai dificil pentru o femeie in politica americana decat pentru un om de culoare. Cred ca este mai usor sa biruim rasismului nostru decat parerile noastre impotriva femeilor in politica. Trump are sanse sa fie nominalizat de catre partid. Cred ca suntem pregatiti pentru o femeie presedinte. Presedintia unei femei ne-ar ajuta foarte mult sa vedem potentialul ei in acea pozitie', a spus Walker Frahm. Cu privire la discursul lui Donald Trump referitor la Rusia, el a afirmat ca nu se teme atat de mult, deoarece acest politician manifesta o retinere foarte mare cu privire la razboaiele nechibzuite. Reprezentantii Ambasadei SUA la Bucuresti au precizat ca opiniile lui Walker Frahm nu reprezinta pozitia autoritatilor americane, scrie Agerpres.

COMENTARII

DISQUS: 0