Ucraina dispusa sa gazduiasca elemente ale scutului american antiracheta pe teritoriul sau

Ucraina dispusa sa gazduiasca elemente ale scutului american antiracheta pe teritoriul sau

Secretarul Consiliului National de Securitate si Aparare al Ucrainei Oleksandr Turcinov a anuntat ca Kievul nu exclude posibilitatea de a gazdui elemente ale scutului american antiracheta pe teritoriul ucrainean.

Imagini nedifuzate cu Ceausescu
Romi batuti si arestati in Franta pentru inselaciune la jocul Alba-Neagra

„Nu exclud ca, pentru a ne apara de amenintarea nucleara a Rusiei, sa avem consultari cu privire la amplasarea unor componente ale sistemului antiracheta pe teritoriul ucrainean", a declarat miercuri Oleksandr Turcinov pentru agentia de presa Ukrinform.

Moscova a reactionat imediat. Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat ca Rusia va considera amplasarea unor astfel de componente in Ucraina drept "o amenintare la adresa securitatii Rusiei". "Acest lucru va face necesara luarea unor masuri de retorsiune", a adaugat Peskov, citat de Sputniknews.

Moscova a criticat puternic planurile de construire a unui scut antiracheta american, despre care NATO sustine ca nu este indreptat impotriva Rusiei ci, mai degraba, impotriva unui atac din partea unor tari precum Iranul.

Instalarea unui sistem de aparare antiracheta pentru a proteja pe teritoriul Statelor Unite impotriva rachetelor balistice este o problema spinoasa a relatiilor ruso-americane.

COMENTARII

DISQUS: 0