MOJICIA LUI GEOANA

MOJICIA LUI GEOANA

Mircea Geoana a vrut sa para intelept si n-a reusit decat sa fie mojic, sustinand ca „sunt pline cimitirele de oameni de neinlocuit” A fost replica sa fata de declaratia publica facuta recent de catre Constantin Simirad, care i-a transmis ca nu-l va sprijini in campania prezidentiala din acest an. Zicerea cu pricina are partea ei de adevar si nu-i apartine, desigur, actualului presedinte al PSD. Dar in contextul dat, ea arata micimea politica a fostului diplomat. Ca sa fie si mai concret, senatorul de Dolj a precizat ca stia inca din momentul cooptarii in PSD a lui Simirad ca fostul ambasador al Romaniei in Cuba ar avea o reputatie de „aventurier”. A stiut dar a tacut? A consimtit, dar a suferit in tacere? Din nou, Mircea Geoana bate campii cu gratia-i binecunoscuta. Omul a citit mult, s-a miscat precum pestele in apa prin atatea ambasade , dar cand il iei prin surprindere constati ca e mai plat decat un cap de pioneza.

Imagini nedifuzate cu Ceausescu
Ucraina dispusa sa gazduiasca elemente ale scutului american antiracheta pe teritoriul sau

(Metaforic si politic, evident…). Alt zelos pesedist (un parlamentar pe nume Surupaceanu, parca..) s-a grabit si el sa sara ca prostovanul din baie, vorbind pe un post de televiziune, despre tradatorul Simirad, in vreme ce Adrian Nastase (despre inteligenta caruia aveam o parere mult mai buna totusi) a afirmat ca presedintele CJ Iasi e asemanator lui Fidel Castro. In ciuda urieseniei sale organizatorice, PSD tremura serios din cauza unui om de 68 de ani, pe numele sau Constantin Simirad, care e vinovat de faptul ca nu a acceptat sa stea smirna in fata sefului sau politic direct-Gheorghe Nichita si nu a dorit sa aloce fonduri pentru fotbal, preferand sa le redirectioneze catre un monument istoric.

Geoana ar trebui sa fie mult mai prudent atunci cand recita aforisme in fata presei. La urma urmei, replica lui la anuntul lui Simirad, poate fi la fel de bine aplicata si lui insusi, ori lui Gheorghe Nichita, sau a oricarui demnitar trecator sub soare.. Cand ne consideram eterni pe posturi si uitam de unde am pornit, ne ucide inainte de toate ridicolul..


CRISTIAN SANDACHE

 

COMENTARII

DISQUS: 0