Victor Ponta: Sunt prieten cu George Maior, cu Florian Coldea am avut doar o relatie institutionala

Victor Ponta: Sunt prieten cu George Maior, cu Florian Coldea am avut doar o relatie institutionala

Premierul Victor Ponta a declarat, la B1 TV, referindu-se la scenariul legat de o intelegere intre el si Elena Udrea, ca nu avut niciun fel de astfel de intelegere, iar a refuzat sa comenteze informatia legata de implicarea serviciilor in campania electorala. Pe de alta parte, el a subliniat ca daca prezenta sa in fruntea guvernului prejudiciaza imaginea partidului, "face pasul inapoi".

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a demisionat
Hossu: Basescu a cerut Guvernului sa nu valideze acordul cu FMI fara avizul CES

Intrebat daca a avut sau nu un o intelegere cu Elena Udrea in timpul campaniei electorale, Victor Ponta a raspuns: "Categoric, nu!"

Referitor la contractul de la DNA, cel de la Primaria Comarnic, Victor Ponta a punctat ca in 13 ianuarie 2012, la care se face referire, intamplator primarul era de la PNL. In plus cumnatul sau nu a mai participat la nicio licitatie de cand este premier.

"Categoric cumnatul meu nici nu m-a intrebat, nici nu m-a consultat. Si nici nu avea de ce sa o faca. Nu era cazul", a punctat Victor Ponta.

"Repet, acel contract a fost incheiat pe 13 ianuarie 2012, cand eu eram deputat de Gorj si presedinte PSD, atat. Ba mai mult, primar era cineva de la PDL. Iar Ghita si Vlad Cosma nu aveau nicio functie atunci. Eu nu pot sa comentez lucruri din dosar. Categoric cumnatul meu nu m-a consultat in privinta a nimic, nici nu aveau cu ce sa il ajut si nici nu era cazul sa ma consulte. De cand sunt eu premier, nici nu cred ca a participat la vreo licitatie. Ultimul contract e cel din 13 ianuarie 2012", a spus Ponta.

"Dupa ce am preluat functia de premier, tuturor celor apropiati le-am spus ca din acel moment orice lucru legat de viata lor personala va avea un tratament special, pentru ca fac parte din familia mea. Le-am spus care este riscul cand cineva este intr-o functie publica", a adaugat premierul.

Intrebat de Ion Cristoiu daca mama sa va fi chemata la DNA, el a subliniat, ca mama lui nu are nicio calitate procesuala in acest dosar, adaugand ca nu va fi citata de procurori.

"Eu acum sunt cu mama, am intrebat-o daca au chemat-o procurorii, daca are vreo functie in firma si a zis ca nu. Referatul nu exista in numele mamei mele. Maine o sa ceara o hartie prin care se va dovedi ca nu are nicio calitate procesuala", a completat acesta.

El a afirmat totodata ca declaratia sa prin care ii cerea lui Traian Basescu sa demisioneze din postul de presedinte din cauza problemelor cu justitia ale fratelui sau este in continuare valabila, deoarece seful statului numeste magistratii, in timp ce Guvernul pe care il conduce el nu are astfel de atributii.

Ponta a argumentat astfel motivul pentru care el nu se gandeste sa demisioneze din postul de prim-ministru din cauza problemelor cu justitia ale cumnatului sau, adaugand ca Guvernul poate fi demis de Parlament prin vot si ca nu vrea sa comenteze faptul ca si presedintele poate fi suspendat tot de Parlament.

El a sustinut ca membrii PSD cunosc inca din 17 noiembrie, dupa alegerile prezidentiale, ca face oricand pasul inapoi daca prezenta sa in fruntea partidului sau Guvernului le prejudiciaza grav interesele, insistand insa ca este un mesaj pe care l-a transmis de mai mult timp, din luna noiembrie, nu neaparat in actualul context.

Referindu-se la declaratia Enelei Udrea, ca ar fi vrut sa il demita pe Coldea, a raspuns ca nu a are o relatie "tocmai buna" cu actualul sef al SIE. Premierul a subliniat ca nu exista o relatie de prietenie cu el, dar exista o relatie de colaborare institutionala.

"Nu stiu la ce s-a referit Udrea. Daca ma intrebati de faptul ca nu am o relatie neaparat foarte buna cu Coldea, da, e adevarat acest lucru", a spus Ponta.

La remarca moderatorului ca aceasta inseamna o confirmare ca seful Guvernului nu are o relatie buna cu cel al SRI, Ponta si-a nuantat declaratia adaugand ca a vrut sa spuna ca are doar o relatie institutionala cu Coldea, nu una personala, de prietenie, cum avea cu fostul sef al SRI George Maior.

Ponta a mai aratat ca nu a discutat deocamdata cu presedintele Klaus Iohannis despre noi directori ai serviciilor de informatii, dar ca PSD sustine ca acestia trebuie sa fie neimplicati activ politic, aratand ca nu vor fi acceptate automat orice fel de propuneri ale lui Iohannis si ca singurul lucru pentru care l-a laudat pe fostul presedinte Traian Basescu a fost ca a numit la conducerea serviciilor de informatii persoane din partidele de opozitie.

"Acum nu-mi fac iluzii ca Iohannis va propune pe cineva de la PSD – sigur ca mi-as dori asta – dar tocmai de aceea cred ca o linie rationala si posibila este o linie de mijloc", a adaugat liderul PSD.

Anterior Victor Ponta a subliniat ca in cazul in care cumnatul sau a facut ceva ilegal, va raspunde in fata justitiei.

"Daca cumnatul meu a facut ceva ilegal va plati pentru asta. Eu nu mi-am propus si nici nu am cum sa influentez cu ceva. Daca e vinovat, cumnatul meu va plati ca orice alt om", a declarat Victor Ponta. Premierul a mai spus ca nu are motive sa demisioneze, pentru ca nu are atributii care sa duca sla influentarea justitiei.

Premierul a subliniat ca DNA nu a chemat-o nicaieri pe mama sa pentru a o audia si a precizat ca i-a cerut iertare acesteia pentru ca "a fost facuta in toate felurile" numai pentru ca este mama lui.

COMENTARII

DISQUS: