Victor Ponta: Nu l-am chemat niciodata pe Toba la Guvern pentru a se intalni cu Duicu

Victor Ponta: Nu l-am chemat niciodata pe Toba la Guvern pentru a se intalni cu Duicu

Premierul Victor Ponta a declarat duminica, raspunzand unei intrebari in cadrul unei conferinte de presa sustinute in Afganistan, ca "nu l-a chemat niciodata" pe seful Politiei Romane, Petre Toba, la Guvern pentru a se intalni cu fostul sef al Consiliului Judetean Mehedinti Adrian Duicu.

Romania investeste in avioane fara pilot
Elena Udrea: Clasa politica are nevoie de o reforma. Vezi pe cine vrea ministrul in fruntea PDL

"Nu, nu l-am chemat niciodata pe dl Toba sa se intalneasca cu dl Duicu. De altfel, dl Toba este un politist de mare, cred ca prima data a fost numit in functie chiar de dl Oprea atunci cand era ministru, si a fost si a declarat adevarul atunci cand a fost chemat de procurori", a declarat Ponta, intrebat de jurnalisti daca, atunci cand l-a chemat pe Petre Toba la Guvern, l-a chemat pentru diferite probleme legate de Politia Romana sau pentru ca acesta sa se intalneasca si sa discute cu fostul sef al CJ Mehedinti.

De asemenea, intrebat daca CV-ul procuroarei Elisabeta Ponea a ajuns la el, Victor Ponta a raspuns ca: "Nu. Nu stiu despre ce ma intrebati, sincer, si incepeti sa-mi aduceti aminte ca ma intorc acasa, nu neaparat cu placere din punctul asta de vedere. Intre oamenii de aici ma simteam si eu mai mandru ca sunt roman, ca sa spun asa".

Procurorii DNA arata, in referatul din 27 iunie pentru prelungirea arestarii lui Adrian Duicu, fostul sef al CJ Mehedinti, ca seful Politiei Romane, Petre Toba, s-a prezentat la Guvern pe 13 iunie 2013, la solicitarea premierului Victor Ponta, pentru a discuta cu Duicu, DNA invocand ca proba declaratia lui Toba, fara a reda insa afirmatiile acestuia.

De asemenea, in referatul DNA se mai arata ca, "in 8 iulie 2013, Adrian Duicu l-a contactat telefonic pe Adrian Badescu, consilier in cadrul Cancelariei Prim-ministrului si presedinte al TSD Mehedinti, caruia i-a spus sa-i transmita lui Vlad Stoica, sef al Cancelariei Prim-ministrului, ca acesta din urma sa-i duca premierului CV-ul numitei Elisabeta Ponea".

COMENTARII

DISQUS: