Victor Ponta: Daca ma sprijina colegii, candidez la prezidentiale

Victor Ponta: Daca ma sprijina colegii, candidez la prezidentiale

Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat ca i-a informat pe colegii sai ca, daca exista sprijinul lor, el este pregatit sa intre in cursa pentru algerile prezidentiale. Ponta a subliniat ca si Mircea Geoana, care dorea si el sa candideze, a spus ca ii va acorda sprijinul sau.

Traian Basescu cheama in instanta „Gardianul” si pe Patriciu. Primul termen e in aprilie 2010
Primarul Sorin Apostu si Calin Stoia raman in arest preventiv

Presedintele PSD a precizat ca nu s-au facut presiuni asupra sa sa candideze, si i-a avertizat pe cei care in loc sa se ocupe de campanie se vor ocupa sa-i ia lui locul in fruntea partidului vor fi dati afara.

"Eu le-am spus colegilor mei ca daca exista sprijinul lor sunt pregatit pe 1 august sa le cer sprijinul pentru a candida la functia de presedinte. Domnul Mircea Geoana a spus foarte clar un lucru pe care l-a zis tot timpul, ca daca voi candida eu ma va sprijin. Si apreciez acest sprijin. Dupa ce luam aceasta decizie in data 1 august, dupa aceea trebuie sa avem o discutie foarte clara cu aliatii nostri – UNPR si PC – pentru ca va fi vorba de un candidat comun al celor trei partide si apoi pregatim proiectul de tara,'' a declarat Victor Ponta la Orastie dupa sedinta informala a Comitetului Executiv al PSD.

El a tinut sa precizeze ca nu au fost facute presiuni asupra lui sa candideze. "Nu candidez din cauza presiunilor si nici nu ma las rugat", a spus Ponta, precizand insa ca trebuia discutat cu toti colegii despre candidatura. Presedintele PSD a avut si un avertisment pentru colegii sai. "Am discutat cu colegii mei si am spus ca cel care pana pe 16 noiembrie, in loc sa se ocupe de campania prezidentiala, se ocupa de cine imi ia mie locul, va pleca din partid a doua zi cand aflam acest lucru", a spus Ponta intrebat cine ii va lua locul la presedintia PSD.

Presedintele PSD a subliniat ca " intelegerea" a fost facuta intre toti cei care au participat la Comitetul Executiv. "Am trecut cei mai multi dintre noi prin perioada si 2004 si 2009. Cand unii erau in campanie, altii imparteau pielea ursului din padure. Cea mai importanta discutie de azi a fost exact aceasta: stimati colegi, toata lumea trage in campanie, daca castigam functia de presedinte, atunci discutam de pe 17 de cine va fi presedintele partidului", a spus Ponta.

"Proiectul meu personal e acela de a ramane premier pana in 2016, dar am invatat ca un premier daca sta toata ziua si in loc sa isi foloseasca toata energia pentru a face lucruri bune pentru tara se lupta cu presedintele tarii, e o pierdere pentru Romania", a tinut sa mai explice Ponta.

I-ar fi placut sa candideze Oprescu
 
De dimineata, premierul Victor Ponta a declarat ca i-ar placea ca Sorin Oprescu sa candideze la prezidentiale, dupa ce primarul Capitalei s-a declarat dispus sa faca acest lucru, daca va fi sustinut de partid. Aseara, Liviu Dragnea a spus ca social-democratii cu care a discutat el doresc ca in cursa prezidentiala sa intre Victor Ponta.

COMENTARII

DISQUS: