Victor Ponta, criticat aspru de Daniel Funeriu

Victor Ponta, criticat aspru de Daniel Funeriu

Fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, l-a criticat, duminica, pe Victor Ponta, spunand despre acesta ca este "primul pagiator al tarii", ca "minte cum respira" si ca "s-a hranit din seva PSD-ului post-decembrist".

Dezastrele naturale nu ne ocolesc. Si totusi, de ce renunta proprietarii la asigurari?
Guvernul are in continuare probleme de finantare a proiectelor POR si scoate iar bani din trezorerie

"La ce constructie mentala te poti astepta cand dimineata beai lapte din ugerul lui Iliescu si dupa-masa te hraneai din din ugerul lui Adrian Nastase? Cand te hranesti din seva PSD-ului post-decembrist, cand ai in gena ingerinta in justitie? (…)

E periculos pentru Romania. Atunci cand ocupi o pozitie publica, trebuie sa dai ceva in jurul tau. Cand esti premier, obiectivul tau nu mai este promovarea ta. El are acest reflex de a castiga politic. Ponta a promovat politic prin minciuna, mintindu-i pe cei din jur, mintind inclusiv cu cine este el de fapt.

Un om care a mintit toata viata, care a copiat toata viata, nu poate sa scrie ceva original. Un om fara repere, un om fara valori, un om fara niciun pic de generozitate. Un om care minte cum respira, un om care nu poate sa faca bine Romaniei, pus intr-o postura in care conduce Romania. Iresponsabilul vesel. Stie sa faca un lucru foarte bine. Stie sa minta foarte bine", a spus Funeriu despre Ponta, la B1 TV, adaugand ca acesta nu va putea trisa realitatea la infinit.

De asemenea, Funeriu a criticat formatoiunea politica a premierului, acuzand PSD-ul de mediocritate.

"Degeaba constructia universitara a scolilor doctorale este impecabila, daca pui sef la Scoala Doctorala un plagiator. Degeaba ai o lege a Educatiei care introduce exigenta, daca prim-ministrul tarii este primul plagiator al tarii. Pentru ca mesajul dat catre societate este 'copiati, fratilor, copiati'. (…)

Partea de text (legislatie – n. red.) este acolo, dar degeaba, daca oamenii care o pun in aplicare nu stiu altceva decat mediocritate. Asa sunt ei. (…) PSD este o adunatura de gasculite extrem de bine organizate, care stiu sa maximizeze voturi. PSD-ul stie ca poate sa castige foarte bine daca cultiva mediocritatea. PSD-ul nu poate sa aiba adepti intr-o societate libera. Ei trebuie sa aiba un electorat captiv", a mai spus fostul ministru al Educatiei, in timpul guvernarii PDL.

Daniel Funeriu a amintit si despre masurile luate pe vremea cand era ministru al Educatiei si a spus ca au existat voci in PDL care nu l-au sustinut, dar ca presedintele, Emil Boc si Elena Udrea au fost cei care i-au fost alaturi.

Cand am fost ministru, am avut trei sustinatori: Boc, Udrea si Basescu

"Dupa Bac-ul dur din 2011, initial sa stiti ca am avut doi sustinatori, trei, de fapt. Elena Udrea, Traian Basescu si Emil Boc. Au fost cei trei oameni care in momentul in care si-au dat sema ce fac, au spus 'da, te sustinem', dupa care a existat un moment in care PDL-ul si-a pus intrebarea daca ma da afara sau ma sustine. Si m-a sustinut.

Au fost voci in teritoriu care s-au opus cand am fost ministru. Cand am fost ministru, daca nu as fi avut sprijinul PDL-ului, nu as fi facut mare lucru. Daca as fi avut sprijinul total al PDL-ului, as fi putut sa fac de zece ori mai multe lucruri", a mai spus fostul ministru, la B1 TV.

COMENTARII

DISQUS: