Victor Ponta CONFIRMA: Ioan Rus, propunerea pentru Ministerul Transporturilor

Victor Ponta CONFIRMA: Ioan Rus, propunerea pentru Ministerul Transporturilor

Premierul Victor Ponta a declarat in cadrul unei conferinte de presa realizata la Aeroportul Henri Coanda, la revenirea din Israel, ca sustine numirea lui Ioan Rus ca ministru al Transporturilor, dupa cum Evenimentul Zilei a dezvaluit in exclusivitate. Prim-ministrul a discutat si despre cum a decurs sedinta interguvernamentala israeliano-romana.

Inundatii: Romania putea cere ajutorul UE, dar n-a facut-o
Biserica se opune lui Prigoana: Legalizarea prostitutiei, o forma de sclavie moderna

Despre cum s-a desfasurat sedinta interguvernamentala israeliano-romana la Ierusalim

Am discutat despre acordurile de mediu, de colaborare economica, educatie, cercetare, cultura, tot ceea ce tine de colaborarea intre doua state care au relatii foarte vechi. Am reiterat ca relatiile politice bilaterale cu Israel se pastreaza si se se concretizeaza si prin relatiile economice care se vor concetiza in perioada urmatoare.
Am semnat 14 acorduri de colaborare
Cele mai importante sunt legate de piata muncii, o mie de muncitori in constructii vor avea acces in conditii foarte favorabile..
Cred ca era necesar sa reiteram aceasta colaborare bilaterala excelenta pe care o avem.

Despre venirea lui Ioan Rus la transporturi

Vreau sa dau un mesaj pentru Transilvania si Ardeal, care trebuie sa primeasca asigurarea ca toate proiectele pe infrastructura vor fi duse la bun sfarsit. L-am ales pe domnul Rus pentru experienta profesionala si politica a dansului. Este si vicepresedinte PSD, dupa cum prea bine stiti.

Despre sesizarea Curtii Constitutionale
 

Evident ca nu se va pronunta curtea pana joi, eu vorbesc de o problema de principiu. Conform legii din Romania, decizia privind comisarul european al Romaniei tine de Guvern.
Astept o decizie de principiu a CCR care sa reglementeze si sa evite in viitor orice discutie, sunte singura tara reprezentanta de cineva care nu are nicio atributie in numirea comisarului.
Noua comisie intra in atributii in acelasi timp in care presedintele, in cea mai rea varianta, isi termina mandatul.
Chestia cu sentimentalismul legat de Moldova, o inteleg, dar spre deosebire de preseditnele Basescu, care nu a facut nimic pentru Moldova, noi am facut lucruri concrete.
Dupa zece ani de vorbe goale si sentimentalisme, guvernul actual face si lucruri concrete pentru integrarea Moldovei.
Nu am in vedere o remaniere, cand o voi avea, veti afla cu siguranta.

Dan Sova a afirmat ca l-a anuntat pe premierul Victor Ponta de intentia sa de a demisiona din functie.

"N-as fi plecat de la ministerul Transporturilor pentru nimic in lume daca nu era campanie prezidentiala. Nu pot sa ma aflu in acelasi timp in fruntea unui Minister foarte important si in fruntea echipei de campanie", a spus Dan Sova, care a adaugat ca nu va prelua ministerul Justitiei, asa cum s-a vehiculat.

COMENTARII

DISQUS: