Vasile Dancu, despre efectul inregistrarilor cu Mircea Basescu

Vasile Dancu, despre efectul inregistrarilor cu Mircea Basescu

Sociologul Vasile Dancu a comentat succint, pentru stiripesurse.ro, posibilul efect politic al inregistrarilor compromitoare pentru fratele presedintelui, Mircea Basescu.

Mai mult de o treime dintre romanii care termina facultatea isi continua studiile
Cornul si laptele: Elevii hranesc animale si joaca fotbal cu produse

“Asa-numitul scandal ‘pixelul albastru’ (filmul dat publicitatii in campania din 2009, in care Traian Basescu parea ca a lovit un copil la un miting electoral din 2004, n.red.) a avut un impact, in momentul respectiv, destul de puternic, dar pe masura ce s-a generalizat pe toate televizunile, a inceput sa se resoarba prin supra-mediatizare. Imi aduc aminte ca in primele doua zile a crescut notorietatea scandalului, dar dupa aceea, prin supra-mediatizare, s-a pierdut o parte din efect. Insa era o situatie de campanie electorala in care se mobilizau doua parti de electorat, pe de-o parte tabara lui Traian Basescu, pe de alta parte adversarii lui Traian Basescu. Acum nu suntem intr-o situatie electorala, insa orice scandal public lasa urme atunci cand e vorba de increderea in personalitatile publice. Lumea s-a cam obisnuit cu ciudateniile fratelui presedintelui, nu stiu daca va fi un efect surpriza, insa nu cred ca aceste scandaluri ii fac bine presedintelui si nu numai, nu ii fac bine nici Partidului Miscarea Populara si nici celorlalti care sunt asociati intr-un fel cu Traian Basescu ca politician, ca si ideologi ai unei parti din dreapta, a unui grup distinct din dreapta romaneasca”, a declarat Vasile Dancu.

Intrebat daca se asteapta ca in ultimele luni de campanie prezidentiala sa apara inregistrari sau filmute tinute la sertar, Vasile Dancu a precizat ca acest lucru nu este exclus pentru ca de obicei partidele isi tin “la camara” cateva arme mediatice.

“Probabil ca toata lumea se pregateste pentru toamna, desi la noi viata politica parca nu mai are ascunzisuri, totul este la televizor. La noi este, asa, o transparenta foarte mare, avem putini strategi care sa aiba rabdare, toti sunt tacticieni, gandesc miscarile de azi pe maine, insa nu este exclus sa avem si in toamna un spectacol interesant, cu casete, cu filme. Banuiesc ca in toamna va fi marea batalie si or fi pus partidele ceva la camara”, a declarat Vasile Dancu.

COMENTARII

DISQUS: