Un militar roman a murit in Afganistan

Un militar roman a murit in Afganistan

Caporalul Catalin Ionel Marinescu de 28 de ani a murit, marti dimineata, in Afganistan dupa ce un dispozitiv improvizat a explodat pe A1 in Zabul. Militarul se afla intr-o misiune de patrulare.

Cum a pregatit Vintu lupta cu Basescu. Stenograme
Deseurile vor avea legislatia lor, prioritatile se stabilesc anul acesta

Caporalul a fost grav ranit, fiind transportat de urgenta cu un elicopter echipat MEDEVAC la Spitalul Militar din baza Lagman pentru ingrijiri medicale. Cu toate eforturile depuse de personalul medical pentru salvarea vietii sale, caporalul Marinescu a decedat

Militarul, in varsta de 28 de ani, era necasatorit. Ministrul apararii nationale Gabriel Oprea a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a caporalului Catalin-Ionel Marinescu, care si-a sacrificat viata sub culorile Drapelului national, savarsind acte de devotament exceptional in timpul executarii misiunii in teatrul de operatii din Afganistan. De asemenea, ministrul apararii nationale a inaintat Presedintelui Romaniei propunerea de decorare a sublocotenentului post-mortem Catalin-Ionel Marinescu cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler, pentru militari, cu insemn de razboi, potrivit unui comunicat al MApN. Miercuri, 11 mai, la ora 08.00, in toate unitatile militare din tara si in cele dislocate in afara teritoriului national, vor fi organizate ceremonii militare si religioase, in semn de recunostinta, pretuire si deplin respect pentru eroul Catalin-Ionel Marinescu. Ministrul apararii nationale Gabriel Oprea si conducerea armatei si-au exprima profundul regret pentru pierderea vietii sublocotenentului (p.m.) Catalin-Ionel Marinescu. 19 militari au murit pana acum in teatrul de operatiuni din Afganistan. Saptamana trecuta caporalul Constantin-Laurentiu Lixandru care era intr-o misiune de patrulare in provincia Zabul din Afganistan a fost atacat cu un dispozitiv exploziv. Militarul a fost transportat de urgenta la spital insa medicii nu l-au mai putut salva.

 

 

DECLARATIA AMBASADORULUI SUA MARK GITENSTEIN LA MOARTEA CAPORALULUI CATALIN-IONEL MARINESCU

 

„Azi dimineata am aflat cu tristete despre moartea caporalului Catalin-Ionel Marinescu, ucis la datorie ca urmare a unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat in timpul unei misiuni in Afganistan. In numele Guvernului SUA, vreau sa transmit cele mai sincere condoleante familiei, prietenilor si camarazilor sai. Caporalul Marinescu si-a realizat misiunea cu neinfricare, iar camarazii sai indeplinesc un rol crucial in lupta NATO impotriva tiraniei si extremismului din Afganistan. Statele Unite ale Americii sunt mandre ca Romania este unul dintre cei mai apropiati aliati in Afganistan. Le datoram recunostinta caporalului Marinescu si neinfricatilor membri ai Armatei Romane pentru curajul si abnegatia lor”.

COMENTARII

DISQUS: