TVA-ul la paine, redus la 9%. Ce taxe vor CRESTE pentru a echilibra bugetul

TVA-ul la paine, redus la 9%. Ce taxe vor CRESTE pentru a echilibra bugetul

TVA-ul la paine va fi redus la 9% prin intermediul unei Ordonante ce va fi emisa marti. Victor Ponta a anuntat ca masura va intra in vigoare incepand cu 1 septembrie, precizand ca Guvernul va compensa deficitul adus bugetului de stat prin cresterea accizelor la alcool si a taxarii produselor de lux.

Dati-mi zece ani de mandat sa va dau o Romanie a lui Dumnezeu
Emil Boc a renuntat si el la serviciile politiei pentru coloana oficiala

"Maine vom emite o Ordonanta de Urgenta prin care TVA-ul va fi redus la 9 % pentru tot lantul productiei de paine. Eventualul impact negativ al acestei masuri va fi compensat cu o crestere la accizele la alcool si bunurile de lux. Nu e prevazuta ca masura temporara. Tot eu voi avea discutii cu asociatiile de producatori si le voi spune ca imi doresc sa se dovedeasca ca aceasta masura isi produce efectele pozitive. Am tinut foarte mult ca un angajament politic- reducerea TVA sa se dovedeasca un angajament de succes, sa se bazeze pe un parteneriat intre Guvern si producatori. Esecul acestui proiect va condamna extinderea acestui sistem. Daca vom avea succes vom putea extinde un proiect de TVA diferentiat si catre alte categorii", a anuntat, luni, Victor Ponta.

La randu-i, ministrului Finantelor, Daniel Chitoiu, a precizat ca vor fi introduse accize la aur si obiecte din aur, ceasuri, bijuterii, masini cu motoare de peste 3.000 cmc, iahturi si armament utilizat de persoane fizice, veniturile suplimentare din accize fiind estimate la 300 milioane lei pana la finalul anului 2013.

Potrivit premierului, rectificarea bugetara pregatita de Executiv vizeaza alocarea suplimentara a 1 miliard de lei Ministerului Sanatatii  si alte 30 de milioane de lei pentru programele de matenitati derulate prin BEI si BERD. De asemenea, Ministerul Educatiei va beneficia de sume suplimentare pentru programul de modernizare si refacere a scolilor prin Banca Mondiala.

COMENTARII

DISQUS: