Trupul militarului roman ucis in Afganistan a fost repatriat

Trupul militarului roman ucis in Afganistan a fost repatriat

Trupul neinsufletit al sublocotenentului post-mortem Constantin-Laurentiu Lixandru, care a murit joi, in Afganistan, in urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, a fost repatriat, duminica, la Baza 90 Otopeni fiind organizata o ceremonie militara si religioasa in memoria sa. Trupul militarului a fost adus in tara cu o aeronava militara Hercules, in jurul orei 14.00.

Ponta, confirmat oficial la Bruxelles: a primit insemnele de sef al delegatiei
Anastase: UDMR nu ne-a santajat, a avut o atitudine poate un pic mai puternica decat era cazul

Pe aeroport, caporalul Lixandru a fost asteptat de familie, rude si prieteni. Sicriul in care se afla trupului neinsufletit al lui Constantin Lixandru a fost insotit de la avion de militarii din Regimentul 30 Garda "Mihai Viteazul", iar un sobor de preoti a tinut o slujba in memoria acestuia.

Ministrul apararii nationale, Gabriel Oprea, a participat la ceremonia militara si religioasa organizata la aeroport si a tinut un discurs in care a evocat curajul si devotamentul caporalului Lixandru puse in slujba Armatei. Militarul urmeaza sa fie inmormantat marti, cu onoruri militare, in localitatea natala, la Rovinari. Caporalul Constantin-Laurentiu Lixandru, din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab" din Craiova, care a murit joi in Afganistan, avea 30 de ani, era casatorit si nu avea copii. Potrivit MApN, in timpul desfasurarii unei misiuni de patrulare pe autostrada A1, militarul executa cercetarea terestra a unui obiectiv, conform procedurilor. In urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, caporalul a fost ranit grav, fiind evacuat de urgenta la Spitalul Militar din baza Lagman pentru ingrijiri medicale. Cu toate eforturile depuse de personalul medical pentru salvarea vietii sale, caporalul Lixandru a decedat", se arata in comunicatul MApN.

COMENTARII

DISQUS: