TRU avertizeaza USL: „Le vom exploda in fata, la alegerile din 2012”

TRU avertizeaza USL: „Le vom exploda in fata, la alegerile din 2012”

Europarlamentarul PDL, Traian Ungureanu, nu crede ca exista riscul scindarii partidului in urmatoarea perioada, ba dimpotriva:  "Nu urmeaza razboiul din PD-L, ci razboiul cu USL".

Ambasada Romaniei la Cairo inca nu a inregistrat cereri de evacuare sau repatriere
Cum il vede Cristian Diaconescu pe premierul Ungureanu

Fostul jurnalist BBC, actual eurodeputat democrat-liberal, Traian Ungureanu este de parere ca in PDL "bate un vant nou" si este un "aer respirabil" dupa alegerile interne. Intr-un interviu pentru ziare.com, Ungureanu face radiografia Congresului din week-end si explica de ce crede ca alegerile au fost libere chiar in ciuda  listelor  impuse.

"Intens si real", sunt atributele cu care descrie Ungureanu Conventia. Nu luati in seama comentariile-cliseu care descriu un succes enorm si conchid, modest, ca alte congrese si partide ar trebui sa roseasca de invidie. Un congres perfect e o festivitate, nu o realitate politica de luat in seama. Al nostru a fost dominat de competitia a doua linii: Boc si Blaga. Am dezbatut, ne-am contrat, ne-am polarizat, am votat. De aici, doua observatii: suntem vii si – spera prietenii nostri politico-mediatici – putem exploda. Intuitia e corecta. Le vom exploda in fata, la alegerile din 2012", avertizeaza USL eurodeputatul pedelist. In opinia sa, alegerea Monicai Macovei in conducerea PDL nu va produce uragane, dar reforma a inceput si ea va continua in perioada urmatoare, mai ales cu oamenii "noi, tineri, civili si stabili la varful partidului" (Baconschi, Macovei, Paleologu, Voinescu – n.red.). TRU nu a votat la Conventia de sambata si duminica, pentru ca nu s-a regasit pe listele de delegati, dar spune ca daca ar fi putut s-o faca, l-ar fi ales pe Emil Boc, desi Vasile Blaga ii este prieten.

COMENTARII

DISQUS: 0