Traian Basescu ia in calcul o noua suspendare a sa

Traian Basescu ia in calcul o noua suspendare a sa

Traian Basescu crede ca aducerea in tara a lui Omar Hayssam a produs "o noua frenezie a suspendarii" printre cei care au motive sa se teama de capturarea sirianului. Printre ei, se afla si premierul Victor Ponta care "are niste schelete in dulap"

Deputatii si senatorii au respins toate cele 2.400 de amendamente din buget privind bisericile
MOTIUNEA DE CENZURA. FMI INTRERUPE negocierile dupa caderea Cabinetului Ungureanu

"Dupa aducerea lui Hayssam in tara s-a activat din nou teoria suspendarii presedintelui. Asta-i viata, eu nu puteam renunta la un obiectiv de cinci ani – aducerea lui Hayssam –doar de dragul de a nu supara pe cineva. Trebuie sa vedem ce s-a intamplat cu IPRS Baneasa, Foresta Nehoiu, afacerile imobiliare, cine l-a sprijinit politic sa fie atat de prolific in procesele de privatizare. Sunt lucruri pe care va trebui sa le stim. Hayssam a avut legaturi foarte puternice in interiorul PSD, dar nici PNL nu-i lipsit de legaturi cu Hayssam, nu stiu PDL cum sta la acest capitol, ca daca as sti as spune. Dupa 2004 el a facut un efort de integrare in Alianta DA si-mi aduc aminte pozele cu Dinu Patriciu, cu Dorin Marian, dar nu acestea sunt marile mele asteptari in legatura cu Omar Hayssam, ci sa raspunda in fata justitiei", a declarat Traian Basescu intr-un interviu acordat pentru "Romania Libera", citat de realitatea.net.

Intrebat cui ii este frica de ceea ce ar putea spune Omar Hayssam, Basescu a raspuns: "Unor politicieni; tot ce stiu este din presa, daca as vrea sa-i enumar pe toti, sigur as omite multi dintre ei. Ce stiu cu certitudine este ca presedintele si premierul Romaniei de dinainte de 2004 au primit 86 de informari mari despre Omar Hayssam. Le-am cerut eu cand au fost rapiti ziaristii, fiindca voiam sa aflu ce stiau statul si cei aflati in fruntea institutiilor despre el."

Presedintele Basescu nu exclude posibilitatea ca aducerea sirianului sa dea un nou imbold celor care doresc o a treia suspendare. "Sigur ca nu mi-as dori o noua suspendare, fiindca ar arunca din nou tara in aer, dar venirea lui Omar Hayssam se pare ca e un catalizator pe aceasta directie. Sunt prea multi cei ingrijorati (…) Altfel nu vad de unde aceasta frenezie a suspendarii", a spus presedintele.

Acesta a spus ca inclusiv premierul Victor Ponta ar avea motive sa se teama de eventualele confesiuni ale lui Omar Hayssam facute in fata procurorilor. "In fond, si el are niste schelete in dulap, fiindca pe vremea in care prospera Omar Hayssam, el era seful Corpului de Control al premierului Nastase. Avea in atributii inclusiv verificarea privatizarilor", a spus Basescu

COMENTARII

DISQUS: 0