Traian Basescu a semnat decretul de eliberare din functie a judecatoarei Carmen Mladen

Traian Basescu a semnat decretul de eliberare din functie a judecatoarei Carmen Mladen

Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, presedintele Traian Basescu a semnat, miercuri, mai multe decrete, intre care cel privind eliberarea din functia de judecator a Elenei-Carmen Mladen, judecator la Curtea de Apel Craiova, "ca urmare a condamnarii definitive pentru savarsirea unei infractiuni".

Radu Campeanu il ataca pe Antonescu: Sa nu se mai repeada asa! E lipsit de tact
Dupa uciderea deputatei Jo Cox, un alt parlamentar britanic pro-UE este ameintat: „Iti voi omori copiii si nepotii”

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a analizat, in 4 iunie, propunerea de eliberare din functie a judecatoarei Carmen Elena Mladen, de la Curtea de Apel Craiova, ca urmare a condamnarii definitive, propunerea fiind trimisa presedintelui Traian Basescu pentru emiterea decretului de eliberare din functie.

Judecatoarea Carmen Mladen a fost condamnata definitiv pe 20 mai, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, la trei ani si jumatate de inchisoare cu suspendare pentru santaj, iar complicele ei, Ionel Stoian, a primit o pedeapsa de un an si sase luni de inchisoare cu suspendare.

Judecatoarea Carmen Mladen a fost suspendata din functie de catre Consiliul Superior al Magistraturii in 21 iunie 2012, ulterior fiind trimisa in judecata.

Procurorii anticuroptie i-au acuzat pe Mladen si Stoian ca, in perioada 28 mai – 12 iunie 2012, "au constrans, in mod repetat, o persoana denuntatoare (Matei Catrinoiu, n.r.), parte vatamata in cauza, sa le remita sume de bani, sub amenintarea ca vor da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru respectiva persoana".

Cei doi au obtinut astfel 5.000 de euro de la Catrinoiu, banii fiind primiti in 13 iunie 2012 de judecatoarea Carmen Mladen.

Instanta arata in motivarea deciziei de arestare a celor doi ca avocatul Matei Catrinoiu, candidat la sefia Consiliului Local Gorj din partea PNTCD, a declarat ca o cunoaste pe judecatoare din 2010 si ca a avut cu aceasta o relatie extraconjugala de doua-trei luni, fiind santajat sa plateasca 5.000 de euro pentru a nu fi date publicitatii "fotografii compromitatoare ce i-ar afecta viata personala si cariera profesionala".

Judecatoarea Carmen Mladen afirma insa ca, in urma cu aproximativ doi ani, a fost violata de denuntatorul ei, Matei Catrinoiu, pe care nu l-a reclamat organelor judiciare pentru a nu-si prejudicia imaginea publica.

COMENTARII

DISQUS: