Toader, prima reactie la condamnarea lui Dragnea: Multi sunt condamnati in prima instanta si dupa aceea achitati

Tudorel Toader, ministrul Justitiei, a declarat, vineri, referitor la o posibila demisie a lui Liviu Dragnea, ca este o chestiune politica, insa, juri

Marin Sarbu: Propunem diminuarea fondului de salarii, nu a salariilor
Gabriela Firea cere explicatii vizavi de ruptura dintre Crin Antonescu si Klaus Iohannis: ”Sunt convinsa ca exista elemente ascunse romanilor”

Tudorel Toader, ministrul Justitiei, a declarat, vineri, referitor la o posibila demisie a lui Liviu Dragnea, ca este o chestiune politica, insa, juridic, „multi sunt condamnati in prima instanta si dupa aceea achitati”.

„Am inteles ca doi judecatori au facut majoritatea spre condamnare, ca unul a facut opinie separata, ca nu au luat in considerare decizia CCR, la care am participat ca eram inca judecator la CCR. O decizie a CCR nu poate fi neglijata, nu poate sa nu fie luata in considerare, chiar daca legiuitorul nu pune in acord textul cu decizia Curtii. De ce? Pentru ca in momentul in care se publica decizia textul se suspenda, in 45 de zile daca legiuitorul nu pune de acord textul nu se mai aplica. Decizia cu privire la abuz a fost una interpretativa, nu a fost una de admitere pur si simplu, de interpretare, in sensul ca textul constitutional , in masura in care neindeplinirea unei obligatii se refera a o obligatie prevazuta in lege sau ordonanta de Urgenta, nu in orice act normativ. Nu cred ca un judecator nu ia in considerare o decizie a CCR”, a spus Tudorel Toader.

Intrebat daca Liviu Dragnea ar trebui sa demisioneze de la conducerea Camerei Deputatilor, ministrul Justitiei a raspuns: „Este o chestiune politica, e o problema de nivel politic. Daca vreti sa va spun juridic, multi sunt condamnati in prima instanta si dupa accea achitati sau sunt achitati si dupa aceea sunt condamnati. Toti se afla la adapostul a ceea ce tot romanul stie acum: prezumtia de nevinovatie. E adevarat ca la unii cu nume mai cunoscute se pune in discutie, altii trec neobservati. Stiu ca e a doua condamnare, a doua a avut ca aspect anularea primeia sub aspectul anularii suspendarii”.

COMENTARII

DISQUS: