TENSIUNI in PSD. Oprisan cere demisia lui Zgonea de la sefia Camerei Deputatilor

TENSIUNI in PSD. Oprisan cere demisia lui Zgonea de la sefia Camerei Deputatilor

Conducerea PSD s-a reunit, miercuri, in sedinta. In cadrul BPN, presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, a cerut demisia lui Valeriu Zgonea de la conducerea Camerei Deputatilor. Intrebat ce s-a intamplat in sedinta, Zgonea nu a dorit sa comenteze, spunand doar ca "domnul Oprisan este o vedeta internationala".

Trei militari romani au fost raniti in Afganistan
IMM-urile vor putea solicita, din mai, finantare europeana

Potrivit unor surse EvZ, Marian Oprisan s-a aratat extrem de nemultumit de faptul ca in Comisia de cod electoral s-a decis ca presedintii de Consilii Judetene sa fie ales indirect, de catre consilierii judeteni, motiv pentru care va cere demisia lui Valeriu Zgonea de la sefia Camerei Deputatilor.

"S-ar intampla sa nu mai candidez in 2016 dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa facem o lege serioasa, solida, de asemenea maniera incat sa mergem spre tarile civilizate si sa nu ramanem cantonati cum e in acest moment situatia din Romania. In tarile civilizate, Guvernele si-au pastrat principalele mecanisme de functionare a statului. In rest, parghiile au fost mutate catre orase, provincii, cetatenii traiesc in judetele tarii. Trebuie sa aiba parghiile necesare, treburile trebuie rezolvate la fata locului", a declarat premierul Victor Ponta.

"Nu putem fi de acord ca dupa anul 2008, in care am dat posibilitatea sa-si aleaga in mod direct conducatorii, sa venim sa spunem ca nu e buna cea mai democratica solutie. E o abordare gresita, am luat decizia ca in acest sens sa purtam o discutie serioasa in BP, in Comitetul executiv al partidului, cu grupurile parlamentare si impreuna vom adopta cea mai buna decizie", a mai spus liderul PSD.

Referitor la demisia lui Valeriu Zgonea, premierul a spus: "A fost o chestiune simbolica ca sa ne trezim odata pentru totdeauna".

COMENTARII

DISQUS: