Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie raman in arest

Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie raman in arest

Tribunalul Bucuresti a decis, joi, ca omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar sa fie judecati in arest preventiv. Astfel, Tribunalul a respins recursul procurorilor impotriva deciziei din 24 mai a Judecatoriei Sectorului 1, care a dispus revocarea arestarii celor doi. Decizia este definitiva.

Iliescu, la 81 de ani: Caut sa-mi pastrez tineretea spirituala
Afacerea Interagro. Vicepresedintele ANRE si 4 fosti secretari de stat, pusi sub acuzare

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a sustinut, in ultimul cuvant in fata completului de recurs de la Tribunalul Bucuresti, ca este "zugravit de parchet si de o anumita parte a presei sustinatoare a actualului regim drept un infractor sinistru, pe care nimic nu il poate opri sa savarseasca infractiuni in serie". Vintu a afirmat ca, dupa ce a decis sa se implice in viata sociala a tarii, "din dragoste pentru semeni", a demarat o serie de proiecte, afirmand ca a scolarizat, din fonduri proprii, 3.000 de specialisti in domeniul financiar, iar majoritatea institutiilor financiar-bancare lucreaza in prezent cu oamenii pe care el i-a format. De asemenea, omul de afaceri a afirmat ca a construit 11.000 de locuri de munca si ca, timp de trei ani, a furnizat reviste culturale si stiintifice petnru scolile din mediul rural. Sorin Ovidiu Vintu a mai afirmat ca, dupa inchiderea scandalului FNI, a construit trustul Realitatea, pe care l-a calificat drept "o platforma de exprimare libera si de excelenta in jurnalism". Vintu a amintit si ca, prin trustul de presa, a declansat o serie de proiecte, nominalizand "10 pentru Romania" si "Romania prinde radacini". La randul sau, Ion Ilie Cezar a afirmat, in fata Tribunalului Bucuresti, ca nu a incercat niciodata sa il santajeze pe managerul Realitatea TV, Sebastian Ghita, mai mult, a considerat, in perioada in care a fost mandatar al lui Vintu in trust, ca sunt prieteni, facand planuri sa isi petreaca concediile impreuna. Ion Ilie a sustinut ca interceptarile depuse la dosar ar fi fost selectate, fiind pastrate doar cele care sustineau ipoteza unui santaj.

Tribunalul Bucuresti a decis ca cei doi sa ramana in arest, iar decizia este una definitiva. Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a fost trimis in judecata, luni, alaturi de Ion Ilie Cezar, de procurorii Parchetului General, in dosarul in care este acuzat de santajarea lui Sebastian Ghita, managerul Realitatea TV. Cei doi au fost trimisi in judecata in stare de arest preventiv. Din probele stranse de anchetatori a reiesit ca, in perioada martie – aprilie 2011, inculpatii Vintu si Ion Ilie au constrans, prin amenintare, pe Sebastian Ghita sa le remita suma de 150.000 de euro ori sa accepte denuntarea unui contract cu scopul obtinerii injuste, in folosul lor de beneficii materiale cu consecinta prejudicierii partii vatamate.

COMENTARII

DISQUS: