Soprana Amelia Antoniu respira singura, fara ajutorul aparatelor

Solista Operetei, Amelia Antoniu, a inceput sa respire singura de sambata dupa-amiaza, pacienta fiind deconectata de la aparate.

Au fost depistate aproape 1.000 de cazuri de hepatita C. Cum poti sa previi
Basescu, judecatorilor UE: Slava Domnului, nu avem dosare la dumneavoastra

Familia ei discuta cu medicii posibilitatea transferarii acesteia la o clinica specializata din Viena, unde ar avea sansa recuperarii complete a aparatului fonator, necesar femeii pentru a-si putea continua cariera de soprana. Starea celei de-a doua paciente s-a agravat, medicii fiind sceptici cu privire la sansele acesteia.

Medicii de la Spitalul Universitar au deconectat-o pe Amelia Antoniu de la aparate, sambata dupa-amiaza, pacienta respirand singura, cu un supliment de oxigen, informeaza Newsin. Cealalta pacienta internata odata cu solista, Alice Preda, se afla inca in stare foarte grava.

Desi a fost deconectata de la aparate, Amelia Antoniumai are inca nevoie de ingrijiri medicale, spun medicii. Deocamdata ea nu vorbeste, pentru ca, spun medicii, acesta ar fi un efort prea mare, dar comunica in scris cu famlia.

Alice Preda, pacienta in varsta de 35 de ani, transferata in stare foarte grava de la Spitalul CF2 la Universitar, se afla inca intr-o stare critica, deoarece infectia i-a afectat organele, iar medicii sunt sceptici cu privire la sansele sale de recuperare. „Are afectiuni pulmonare severe, i-au fost afectate organele interne, ficatul si rinichii. Medicii sunt sceptici in privinta sanselor sale”, a spus purtatorul de cuvant al Spitalului Universitar, dr. Bogdan Popescu.

Consilierul ministrului Sanatatii, Geza Molnar, a declarat ca in cazul situatiei de la CF2 este fara indoiala vorba despre o iatrogenie, situatie produsa din vina asistentei medicale. In cursul zilei de sambata, medicii de la Spitalul Universitar au spus ca Amelia Antoniu a trecut de la coma de gradul patru la coma de gradul doi si poate comunica in scris cu medicii si familia. „Starea Ameliei Antoniu este intr-o usoara ameliorare, poate comunica, scrie pe hartie”, a declarat pentru NewsIn purtatorul de cuvant al Spitalului Universitar, dr. Bogdan Popescu. Medicii explica faptul ca acest lucru este posibil in cazul persoanelor care sunt in coma indusa de medicamente, si nu de boala.

„Se apeleaza la coma indusa de medicamente pentru ca organsimul sa nu fie agitat si sa suporte mai usor boala. Atunci, persoana are o stare de somnolenta, este foarte linistita si cand medicamentele incep sa-si incheie actiunea, persoana respectiva se trezeste usor, este constienta si, deci, poate sa scrie”, a explicat presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), prof. univ. dr. Vasile Astarastoae.

Sotul sopranei a declarat ca Amelia nu va mai putea avea copii deoarece nu mai are uter. „Cu siguranta cei vinovati vor fi trasi la raspundere. Sper sa se autosesizeze si Parchetul. Imbucurator e ca au oprit acest focar, au inchis sectia si au demis managerul”, a declarat sotul Ameliei Antoniu. Familia Ameliei Antoniu discuta cu medicii posibilitatea transferarii acesteia la o clinica specializata din Viena, unde ar avea sansa recuperarii complete a aparatului fonator, necesar femeii pentru a-si putea continua cariera de soprana. Purtatorul de cuvant al Spitalului Universitar spune ca decizia nu a fost inca luata, pentru ca riscurile nu au trecut complet si exista riscuri cu privire la transportul acesteia.

Medicul a precizat insa ca familia este cea care va lua decizia finala. Specialistii ne explica si cum este posibil ca o coma indusa de medicamente sa afecteze coardele vocale. „Atunci cand o persoana este in coma, ea este intubata si, atunci, un corp strain preseaza pe corzile vocale si pe laringe. In acest caz, e posibil sa apara un edem, o leziune. Daca este vorba de o intubatie de lunga durata, pot sa apara niste disfonii trecatoare si este posibil ca la persoana respectiva sa apara raguseala, iar in acest caz, fiind vorba de o solista de opera, cred ca familia vrea sa-si ia masuri, pentru ca recuperarea solistei sa fie integrala”, a precizat seful CMR, prof. Vasile Astarastoae.

 

COMENTARII

DISQUS: