Sondaj IRES. 27% cred ca liderul PMP trebuie sa fie Elena Udrea. Retragerea lui Crin Antonescu: 57% au o parere buna

Sondaj IRES. 27% cred ca liderul PMP trebuie sa fie Elena Udrea. Retragerea lui Crin Antonescu: 57% au o parere buna

Rezultatul de 6% obtinut de PMP la alegerile europarlamentare din 25 mai a fost apreciat de respondentii unui sondaj realizat de IRES. 47% dintre cei chestionati cred ca scorul PMP este unul mare pentru un partid nou infiintat.

Boc: Romania a trecut partea furtunii si acum se indreapta spre vremuri mai linistite
SPP nu va prelua si sarcinile MAI referitoare la paza presedintelui

De asemenea, Peste 80% dintre participantii la studiul IRES au auzit despre anuntul de retragere al liderului PNL Crin Antonescu, iar 57% dintre cei care sunt la curent cu decizia au o parere buna si foarte buna despre aceasta.

23% dintre participantii la studiu stiu ca, sambata, 7 iunie va avea loc Congresul PMP.  In ceea ce priveste viitorul presedinte al acestui partid, 27% cred ca viitorul lider PMP trebuie sa fie Elena Udrea, 23% cred ca acesta trebuie sa fie Cristian Diaconescu, 11% il indica pe Cristian Preda, iar 8% pe Teodor Baconschi. 1 din 5 respondenti nu stiu cine ar trebui sa fie liderul PMP.

Elena Udrea, mai degraba, este favorita celor care la alegerile parlamentare voteaza cu UDMR, PMP sau PNL. Cristian Diaconescu este preferat de cei care voteaza cu PSD+UNPR+PC, PDL sau cu alt partid. Cristian Preda este indicat drept favorit cu precadere de catre votantii PDL.

De asemenea, 12% dintre cei chestionati cred ca PMP poate castiga alegerile parlamentare din 2016.

Scorul de 6% obtinut de PMP la alegerile europarlamentare este un rezultat foarte bun, au spus 12% dintre cei 87% care au auzit de acest partid, in timp ce 39% au spus ca este un rezultat bun.  47% dintre cei care au auzit de PMP au spus ca este mult pentru un partid nou infiintat.

In contextul unei notorietati generale ridicate a Partidului Miscarea Populara  – 87% dintre respondenti spun ca au auzit de acest partid, liderii locali ai acestuia sunt aproape necunoscuti publicului – doar 6%, respectiv 7% stiu cine sunt liderii PMP din localitatea sau judetul lor.

Cea mai importanta personalitate politica din PMP este Elena Udrea, indicata de 40% dintre respondenti.

Retragerea lui Crin Antonescu

Anuntul facut de Crin Antonescu in legatura cu retragerea sa din cursa pentru alegerile prezidentiale din aceasta toamna are o notorietate crescuta si este apreciat de majoritatea respondentilor. 86% dintre participantii la studiul IRES au auzit despre anuntul de retragere, iar 57% dintre cei care sunt la curent cu decizia au o parere buna (29%) si foarte buna despre aceasta (28%) .
Cele mai comentate:

77% dintre respondenti au auzit de intentia lui Klaus Iohannis de a candida la presedintia PNL, iar peste jumatate dintre acestia, respectiv 54%, cred ca primarului Sibiului va fi viitorul presedinte al liberalilor.

COMENTARII

DISQUS: