Sondaj CSCI: 55% dintre romani sunt de acord cu propunerea de scadere a TVA la 20%

Sondaj CSCI: 55% dintre romani sunt de acord cu propunerea de scadere a TVA la 20%

Majoritatea romanilor sunt de acord cu reducerea TVA la 20%, arata un sondaj CSCI. Astfel, potrivit cercetarii, 55% dintre romani sunt de acord cu propunerea de scadere a taxei pe valoarea adaugata.

Kovesi: Prioritatea Parchetului: cresterea eficientei in combaterea coruptiei si evaziunii fiscale
Premiera in justitie: Sentinta de confiscare a averii nejustificate, in urma reclamatiei ANI

In acelasi timp, 54% dintre romani au o parere buna sau foarte buna despre cresterea economica inregistrata de Romania, iar 50% considera benefice actiunile de combatere a evaziunii fiscale.

Potrivit cercetarii, majoritatea romanilor cred ca tara noastra se indreapta intr-o directie buna, iar presedintele Klaus Iohannis este personalitatea care se bucura de cea mai mare incredere. 59% dintre romani sunt de parere ca Romania se indreapta intr-o directie buna, iar 31% intr-o directie gresita.

Presedintele Klaus Iohannis se bucura de o incredere de 75% din partea romanilor, el fiind urmat de Sorin Oprescu cu 43% incredere, Victor Ponta – 40%, Calin Popescu-Tariceanu – 35%, Alina Gorghiu – 19% si Vasile Blaga – 14%.

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, Noul PNL (PNL+PDL) ar obtine 39% din voturi, iar Alianta PSD – UNPR – PC 37% din voturi, mai releva sondajul.

Potrivit cercetarii sociologice, PLR ar obtine 6%, UDMR – 5%, partidul Monicai Macovei – 3%, PMP si PP-DD cate 2%, alt partid – 6%.

Sondajul a fost realizat in perioada 24 – 28 martie, pe un esantion de 1.073 de persoane. Chestionarele au fost aplicate prin metoda CATI. Eroarea limita a fost de ą3,1%, la un nivel de probabilitate de 95%.

COMENTARII

DISQUS: