Senatorii liberali strang semnaturi pentru schimbarea lui Tariceanu din functia de presedinte al Senatului

Senatorii liberali strang semnaturi pentru schimbarea lui Tariceanu din functia de presedinte al Senatului

Dupa ce au absentat azi de la Comisia Juridica de la Senat pentru a nu avea cvorum si pentru a se amana astfel audierea candidatilor pentru CCR, pana la formarea unor majoritati care sa le permita impunerea propriului candidat pentru functia de judecator al Curtii, liberalii strang semnaturi pentru schimbarea lui Tariceanu din functia de presedinte al Senatului.

Presedintele i-a inaintat in grad pe sefii SPP si STS
Basescu, la discutii cu Cameron: obligatiile militare ale Romaniei si modernizarea fregatelor

Cel care se ocupa de acest demers este prim-vicepresedintele PNL si vicepresedinte al Senatului, Teodor Atanasiu. Cu toate acestea, in interiorul grupului PNL de la Senat nu este sigur ca toti parlamentarii vor sustin debarcarea lui Tariceanu. Printre ei, Puiu Hasotti, Ion Ariton, Marian Campeanu sau Varujan Vosganian, potrivit unor surse liberale.

”E unul dintre obiectivele noastre sa cream o majoritate la Senat si sa schimbam conducerea Senatului, normal ca am inceput sa strangem semnaturi pentru proiectul de hotarare in cadrul grupului de senatori ai PNL, urmand ca dupa aceea sa ne adresam si altor senatori, sperand sa facem o majoritate care sa voteze pentru acest proiect de hotarare”, a spus Atanasiu, citat de Mediafax. El a mentionat ca pana in prezent au semnat si o serie de parlamentari neafiliati care au fost prezenti la sedinta de plen de miercuri, evitand sa precizeze daca pana acum intre semnatari se numara Mircea Geoana.

Prim-vicepresedintele PNL a sustinut ca revocarea presedintelui Senatului ar putea avea loc saptamana viitoare.

Atanasiu a mentionat ca doreste ca numarul de semnaturi stranse pentru revocarea lui Tariceanu sa depaseasca jumatate plus unu din numarul total al senatorilor.

El a afirmat ca intre motivele invocate pentru inlocuirea lui Tariceanu se numara faptul ca in urma cu o saptamana presedintele Senatului ar fi incuviintat incalcarea Regulamentului prin nealocarea unei pozitii de membru in Biroul Permanent al acestei Camere din partea PNL, conform algoritmului politic.

Azi, senatorul Corneliu Popescu a anuntat ca se declara senator independent si ca va activa ca membru afiliat grupului parlamentar PNL.

COMENTARII

DISQUS: 0