Seful Politiei Rutiere Brasov a fost retinut

Seful Politiei Rutiere Brasov a fost retinut

Seful Politiei Rutiere Brasov, Claudiu Tamirjan, este acuzat ca a creat un sistem infractional foarte bine pus la punct , oferind protectie mai multor persoane din mediile de afaceri si functionarilor publici. Fara prea multe explicatii, oamenii din subordinea sa stiau ce au de facut.

Tanasescu (FMI): Fiscul ar trebui sa indrume, nu sa ia cu japca
Afacerea Interagro. Vicepresedintele ANRE si 4 fosti secretari de stat, pusi sub acuzare

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Brasov au dispus retinerea pentru 24 de ore, incepand de la data 24.06.2014 ora 16:35 pana la data de 25.06.2014 ora 16:35, a comisarului sef de politie Claudiu Tamirjan, seful Serviciului Rutier din cadrul IPJ Brasov, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile concurente de: trafic de influenta (6 fapte); instigare la abuz in serviciu (11 fapte);  folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

”Din ordonanta de retinere intocmita de procurori a reiesit ca, in cauza exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila potrivit careia, in perioada octombrie-decembrie 2013, suspectul Tamirjan Claudiu a creat un sistem infractional foarte bine pus la punct, oferind protectie mai multor persoane din mediile oamenilor de afaceri si functionarilor publici.

Aceasta protectie se materializa in sensul nesanctionarii contraventionale sau penale de catre personalul din subordine, in schimbul unor foloase materiale, oferite si remise ori de cate ori lucratorul de politie avea nevoie.
Sistemul creat de suspect era unul foarte bine pus la punct, in sensul ca, fara prea multe explicatii fiecare persoana intelegea ce anume are de facut”, se arata in comunicatul DNA.

Astfel, mai arata anchetatorii, in urma unui simplu apel telefonic efectuat de catre persoanele care ii solicitau ajutorul, suspectul Tamirjan Claudiu contacta agentul de politie din teren, aparent fara legatura cu fapta constatata, transmitand un cod. La randul sau agentul de politie transmitea un mesaj in sensul ca a inteles ordinul. De multe ori, un simplu semnal (beep) a fost de natura sa-l determine pe lucratorul de politie sa-si incalce atributiile de serviciu. De asemenea, dispunand de anumite date privitoare la controalele desfasurate pe linie rutiera /transporturi, suspectul Tamirjan Claudiu a comunicat aceste lucruri persoanelor interesate si neautorizate, evitandu-se in acest fel sanctionarea societatilor comerciale respective.

”Pentru aceste „servicii” suspectul Tamirjan Claudiu a pretins si primit de la diverse persoane urmatoarele: un card pentru combustibil;  material lemnos pentru imobilul in care locuieste; produse din carne;  bauturi carbogazoase;  whisky pentru o petrecere sau pastravi”,mai arata procurorii DNA..

DNA  a precizat intr-un comunicat ca ”in cursul diminetii de 24 iunie 2014, ca urmare a autorizarii de catre instanta competenta, sunt efectuate perchezitii in 2 locatii situate in municipiul Brasov, din care una la sediul unei institutii publice. In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si al Directiei Generale Anticoruptie”, se arata in comunicatul Directiei.

COMENTARII

DISQUS: