Seful ANAF, reactie dupa inchiderea micilor intreprinzatori: Nu neglijam mica evaziune. Toate aceste cazuri „mici” inseamna sute de milioane euro care nu ajung la buget

Seful ANAF, reactie dupa inchiderea micilor intreprinzatori: Nu neglijam mica evaziune. Toate aceste cazuri „mici” inseamna sute de milioane euro care nu ajung la buget

Seful ANAF, Gelu Diaconu, a rectionat dupa ce un magazin din Suceava a fost inchis de catre Fisc, pentru o lipsa in gestiune de 50 de lei. Acesta sustine ca inspectorii nu pot ignora infractiunile economice minore pentru ca, adunate, toate aceste cazuri "mici" inseamna sute de milioane de euro care nu mai ajung la bugetul de stat.

Lista scurta a posibililor inlocuitori ai lui Cseke la Ministerul Sanatatii
Isarescu: LIPSESC documente din arhiva BNR despre istoria de dupa ’90

"Tot aud marota cu Fiscul care se duce peste comerciantii mici si ii sufoca cu amenzi pentru cateva sute de lei incasate fara emiterea unui bon fiscal, in loc sa se duca in controale la marii evazionisti. E greu de inteles de ce se perpetueaza cu asiduitate aceasta idee, in conditiile in care ANAF a informat, nu o data, presa si opinia publica ca, in 2014, in primul an de activitate, Directia Antifrauda a inaintat organelor de ancheta peste 700 de sesizari penale cu o valoare a prejudiciilor de circa 780 milioane de euro. Si ca valoarea actelor de sesizare cu prejudiciu mai mare de 1 milion de euro a reprezentat 90% din totalul prejudiciilor", a declarat Gelu Stefan Diaconu, conform Hotnews.

"Nu putem neglija mica evaziune. Pentru ca, adunate, toate aceste cazuri "mici" inseamna sute de milioane de euro care nu mai ajung la bugetul de stat. Si, apoi ne plangem ca nu sunt bani pentru scoli si spitale", a adaugat Diaconu.

O serie de mici intreprinzatori acuza inspectorii de la Antifrauda ca le inchide activitatea pentru sume derizorii depistate in casele de marcat si ca ii hartuieste cu amenzi. Zilele trecute, mai multe zeci de firme au fost sigilate si li s-a afisat pe usi sau geamuri anuntul "Activitate suspendata de Antifrauda ANAF pentru neemiterea bonurilor fiscale".

COMENTARII

DISQUS: