Se SCHIMBA vremea in Romania: Care e prognoza pentru urmatoarele zile

De marti, revine vremea frumoasa si chiar mai calda decat normalul pentru aceasta perioada. Prima zi a saptamanii incepe cu vreme mohorata si destul de rece, dar dupa-amiaza sunt sanse mari sa ne bucuram de soare. 
 

Seful Vamii Halmeu, cercetat de DNA intr-un caz de contrabanda, a fost demis
Un cadavru a fost gasit in portbagajul unei masini in Capitala
Iar maine si poimaine vom avea parte de temperaturi obisnuite mai degraba in luna mai decat la final de martie.
 
Prima zi a saptamanii incepe cu vreme mohorata si destul de rece, dar dupa-amiaza sunt sanse mari sa ne bucuram de soare. Iar maine si poimaine vom avea parte de temperaturi obisnuite mai degraba in luna mai decat la final de martie.
 
Luni, valorile termice se vor mentine sub mediile climatologice specifice pentru ultima decada a lunii martie. Astfel, temperaturile maxime se vor incadra intre 6 si 15 grade. Cerul va fi partial noros in sudul si estul tarii, unde doar izolat vor fi posibile ploi slabe, iar in rest va fi variabil la senin.
 
Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in zona montana, dar si in Moldova, Dobrogea si Baragan. Dimineata se va semnala bruma, local in Transilvania si Maramures si izolat in restul teritoriului. In zonele joase de relief, vor fi conditii de ceata.
 
Bucuresti
 
Cerul va fi partial noros iar vantul va sufla slab si moderat. Dimineata, racoare cu 1-2 grade in oras si spre -1 grad in zona preoraseneasca, unde sunt conditii de bruma. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 13 grade. Dimineata vor fi conditii de ceata.
 
Munte
 
Vremea se va incalzi si se va ameliora sub aspectul precipitatiilor. Cerul va fi variabil, cu unele innorari la inceputul zilei in zona Carpatilor Orientali si a Carpatilor de Curbura, dar conditiile de precipitatii vor fi reduse. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari, mai ales pe crestele Carpatilor Meridionali si Orientali. La amiaza vor fi 0 grade la Paltinis, Predeal si Semenic, -2 grade la Sinaia la cota 1500, 3 grade la Arieseni si -5 grade pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau.
 
Vreme in urmatoarele doua zile
 
Marti, vremea va fi predominant frumoasa cu cerul va fi variabil spre senin si se va incalzi fata de luni, astfel incat temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 13 grade la Miercurea Ciuc si 21 de grade la Bacau. Dar dimineata local in Transilvania si Maramures si izolat in restul teritoriului va fi bruma. Vantul va avea unele intensificari in Moldova, Banat si pe crestele montane. In zonele joase de relief, dimineata vor fi conditii de ceata.
 
In Bucuresti, vremea va fi predominant insorita si se va incalzi. Dimineata, 2…3 grade, ceva mai putin in zona preoraseneasca, unde vor mai fi conditii de bruma. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 18 grade. La prima ora vor fi conditii de ceata.
 
Miercuri, vremea va continua sa se incalzeasca. Cerul va fi variabil spre senin, iar spre seara se va innora in nord si local va ploua. Vantul va avea intensificari in zona montana inalta, iar spre seara, temporar si la cote mai reduse si in nordul tarii. Temperaturile maxime se vor incadra intre 14-15 grade in depresiunile transilvane si 21-22 de grade in Oltenia, 21 de grade Craiova, 22 de grade Drobeta.
 
In Bucuresti, vremea va continua sa se incalzeasca. 4-5 grade dimineata si in jur de 21 de grade la amiaza. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab pana la moderat.
 
Regiuni
 
In regiunile intracarpatice, vreme in general insorita. Maximele zilei vor fi putin mai mari decat duminica: 12-13 grade in vest, 10 grade la Cluj si Sibiu si 6 grade la Miercurea Ciuc.
 
Si in sud, norii mai treneaza in prima parte a zilei dar doar izolat vor fi posibile ploi slabe. Dimineata, mai rece decat duminica, dar la amiaza, valorile termice vor fi mai ridicate: 15 grade la Drobeta, 13 grade la Craiova si Ploiesti, 12 grade la Giurgiu si Buzau.
 
In Dobrogea vreme in general frumoasa, cu unele innorari si posibil ploi slabe razlete. Vantul insa va mai avea intensificari. 12 grade vor fi la amiaza la Tulcea si 11 grade la Constanta.
 
Si in Moldova vantul va mai avea intensificari dar aspectul vremii se imbunatateste fata de duminica. Doar izolat mai poate ploua slab.
 
La amiaza, valori termice mai mari decat duminica dar mai mici decit mediile climatologice, vor fi in general intre 10 si 12 grade.

COMENTARII

DISQUS: